• Acht voetbalvragen aan… Appie

  Met ingang van dit seizoen stellen we de selectie wat uitgebreider aan je voor. Dat doen we door elke speler acht voetbalvragen voor te leggen. In deze aflevering is het de beurt aan Abdelilah Hamdaoui, bij de meesten bekend als Appie (30). Hij voetbalt sinds zijn zestiende bij PVC en is daarnaast alweer voor het vierde jaar trainer van de JO16-1.

  Wat is je favoriete positie?
  Ik heb geen specifieke favoriete positie. Ik vind het leuk om overal in de verdediging te spelen. Op dit moment speel ik centraal achterin.

  Wat is je favoriete club?
  Favoriete clubs zijn toch FC Barcelona en FC Utrecht. Maar om eerlijk te zijn, ben ik vooral fan van mooi voetbal en daar kan ik enorm van genieten.

  Wie is je grote (voetbal)held? 
  Carlos Puyol. Puur door zijn leiderschap en zijn inzet op het veld.

  Wie is je favoriete trainer?
  Pep Guardiola! Man, dat is echt een baas! Hij weet precies hoe je de bal moet rondspelen en hoe je de tegenstander onder druk moet zetten. Daar kan ik echt van genieten.

  Wat doe je om fit te blijven?
  Veel bewegen en waar het kan extra voetballen of sporten met vrienden.

  Wat zijn je belangrijkste drijfveren in het leven? 
  Mijn belangrijkste drijfveren zijn me blijven verdiepen in het geloof. Want hierin vind ik mijn rust. En verder vind ik het vooral ook belangrijk om positief te blijven in het leven.

  Wat maakt dat je voor PVC hebt gekozen?
  Ik wilde een stap hogerop en bij PVC speelden al wat vrienden.

  Welke tips heb je voor aanstormend talent?
  Blijf plezier houden en geniet daar elk moment van. En blijf naar advies luisteren, want je ontwikkelen als voetballer en als persoon is toch hoe je het uiterste uit jezelf kan halen. Als trainer heb ik dat ook als doel: dat de spelers kunnen terugkijken op een leuke tijd en dat ze zich goed hebben ontwikkeld. Zodra dat is gebeurd, heb ik als trainer aan het eind van het seizoen mijn doel bereikt.