• Acht voetbalvragen aan… Kees Kuipers

  Met ingang van dit seizoen stellen we de selectie wat uitgebreider aan je voor. Dat doen we door elke speler acht voetbalvragen voor te leggen. In deze aflevering is het de beurt aan Kees Kuipers (18). Hij speelt afgezien van een kort uitstapje naar UVV al “bijna zijn hele leven” bij PVC. Begonnen onder Peter Beckers in de F4 als rechtsback en gedurende zijn carrière steeds verder naar voren geschoven, speelt hij nu in de spits of als rechtsbuiten.

  Wat is je favoriete positie?
  Vroeger speelde ik het liefst in de spits. Ik was toen vaak sneller dan alle verdedigers dus hoefde je maar een diepe bal te spelen en was het vaak een goal. Nu ben ik helaas niet vaak veel sneller dan de verdedigers dus gaat dat niet meer werken. Ik speel nu het liefst op rechtsbuiten of toch vanuit de spitspositie.

  Wat is je favoriete club?
  Mijn favoriete club is FC Twente. Mijn vader komt uit die regio en toen zijn clubje in 2010 kampioen werd, was ik ook meteen een nieuwe Twente-supporter. De fans, het stadion, de mensen, alles is mooi aan de club. Ik probeer er dan ook af en toe een keer heen te gaan om ze in het stadion te kunnen supporten. Helaas is het lang reizen om naar een wedstrijdje te gaan.

  Wie is je grote (voetbal)held?
  Mijn voetbalheld is iemand van ver voor mijn tijd: Johan Cruijff. Ik keek vroeger vaak compilaties op YouTube van zijn acties en goals. Alle slimmigheidjes die hij gebruikte in zijn spel probeerde ik vroeger vaak op het speelpleintje na te doen. Ik vond het ook altijd leuk om met vrienden zijn goals na te doen. Ook had ik dezelfde schoenen als Johan Cruijff. Ik hield niet zo van al die kleurrijke schoenen. Ik had altijd gewoon zwarte leren voetbalschoenen; zo heb ik jarenlang net als Cruijff op Puma Kings rondgelopen.

  Wie is je favoriete trainer?
  Ik heb niet per se één favoriete trainer die er bij mij uitspringt. Maar een trainer voor wie ik veel respect heb, is Jürgen Klopp. Vooral het voetbal van Liverpool in 2019 vond ik erg leuk om naar te kijken. Daarnaast vind ik het in interviews altijd een goeie gast om naar te luisteren. Altijd lekker nuchter en gewoon gebleven.

  Wat doe je om fit te blijven?
  Naast twee keer in de week trainen en één wedstrijd doe ik niet bijzonder veel extra om fit te blijven. Zo nu en dan ga ik naar de sportschool, maar dat doe ik nog niet heel consistent. Wel vind ik het leuk om soms met een paar vrienden een padelbaan af te huren om lekker een paar uurtjes te padellen.

  Wat zijn je belangrijkste drijfveren in het leven?
  Je moet het leven zo leuk mogelijk maken. Heel cliché, maar je zult toch zelf de slingers moeten ophangen. Het kan elk moment zomaar voorbij zijn. Daarom probeer ik zoveel mogelijk dingen te doen die ik leuk vind en van het leven te genieten.

  Wat maakt dat je voor PVC hebt gekozen?
  Eerst voetbalde ik altijd met vrienden op het pleintje bij school. Uiteindelijk gingen een paar vrienden op voetbal en wilde ik dat natuurlijk ook. In de zomer toen ik zes werd, mocht ik dan eindelijk op voetbal. Toen koos ik voor PVC omdat mijn goeie vriend Sam (zit nu in het tweede) daar al speelde. Ik deed een paar trainingen mee en vond het erg leuk. Mart Polman speelde toevallig ook in dat team. Na de zomer kwam ik dus in de F4 samen met Sam en Mart en dus speel ik al jarenlang bij PVC.

  Welke tips heb je voor aanstormend talent?
  Nu ben ik zelf natuurlijk niet een heel ervaren speler aangezien ik nog redelijk jong ben. Maar mijn tip voor opkomende talenten is om zoveel mogelijk op te steken van de feedback die je krijgt. Dit probeer ik zelf ook zoveel mogelijk, als de ervaren jongens mij coachen of een tip geven probeer ik dit aan te passen zodat ik me steeds meer kan ontwikkelen. Zodat je het beste uit jezelf kunt halen. Daarnaast is natuurlijk het belangrijkste van alles om lekker plezier te maken!