• Acht voetbalvragen aan… Nicky Uijterwaal

  Met ingang van dit seizoen stellen we de selectie wat uitgebreider aan je voor. Dat doen we door elke speler acht voetbalvragen voor te leggen. In deze aflevering is het de beurt aan Nicky Uijterwaal (30). Hij speelt al sinds zijn 13e bij PVC.

  Wat is je favoriete positie?
  Ik kan op verschillende posities uit de voeten en wordt eigenlijk ook altijd wel op verschillende posities gezet. Maar als ik moet kiezen, zeg ik aanvallende middenvelder. Veel meters maken en belangrijk zijn met goals en assists.

  Wat is je favoriete club?
  Mijn favoriete club is Arsenal. Ik ben vanaf de tijd met voetballers als Robin van Persie en Cesc Fabregas fan geworden en ik volg ze nog steeds op de voet. Er waren wel zware jaren als supporter waarin ze het niet zo goed deden, maar de laatste seizoenen is het weer een stuk leuker om fan te zijn van Arsenal. In Nederland heb ik niet echt een favoriete club. Al vind ik het altijd wel leuk om FC Utrecht te volgen en vind ik het mooi als ze het goed doen.

  Wie is je grote (voetbal)held?
  Dennis Bergkamp! Wat hij met een bal kon, was ongelofelijk. Ik was nog jong toen hij voetbalde en heb dat niet allemaal bewust meegemaakt. Maar ik heb regelmatig beelden teruggekeken waarin je zag dat hij een prachtige balbehandeling had en ook alleen maar mooie goals leek te kunnen maken.
  Verder kan ook ik ook ontzettend genieten van een Sergio Ramos. Een speler die een spits volledig uit kan schakelen en ook nog eens goed kan voetballen en veel scoort als verdediger zijnde.

  Wie is je favoriete trainer?
  Ik heb niet echt een favoriete trainer. Wel heb ik bewondering voor trainers als Pep Guardiola, Arsene Wenger, Carlo Ancelotti. Trainers die een elftal echt naar de hand kunnen zetten en heel herkenbaar voetbal laat spelen.

  Wat doe je om fit te blijven?
  Veel voetballen, padellen en zo nu en dan naar de sportschool. Al is dat geen garantie om fit te blijven, aangezien ik op dit moment al een tijdje een blessure heb.

  Wat zijn je belangrijkste drijfveren in het leven?
  Ik probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten en tijd door te brengen met familie en vrienden.

  Wat maakt dat je voor PVC hebt gekozen?
  Ik ben begonnen met voetballen bij Zwaluwen Vooruit (nu Zwaluwen Utrecht). In de jeugd heb ik de overstap gemaakt naar PVC, omdat ik daar al veel vrienden had voetballen. Ik ben toen in het team terechtgekomen met onder andere Luca en Appie, jongens waar ik nu jaren later nog steeds mee voetbal. Ontzettend leuke tijd gehad in de jeugd met Jos van Maurik die jaren mijn trainer is geweest.

  Welke tips heb je voor aanstormend talent?
  Blijf vooral voetballen, want dat blijft toch het leukste wat er is. Als team steeds beter worden en presteren. Maar vooral lol maken met een groep vrienden!