• Acht voetbalvragen aan… Niels Corsten (22)

  Met ingang van dit seizoen stellen we de selectie wat uitgebreider aan je voor. Dat doen we door elke speler acht voetbalvragen voor te leggen. In deze eerste aflevering trapt linksback Niels Corsten (22) de reeks af. Hij speelt sinds zijn zestiende bij PVC en gaat nu zijn zesde seizoen in.

  Wat is je favoriete positie?
  Mijn favoriete positie is controlerend op het middenveld.

  Wat is je favoriete club?
  Dat kan natuurlijk maar één club zijn: FC Utrecht!

  Wie is je grote (voetbal)held?
  Mijn grote voetbalheld is Mark van der Maarel, verdediger van FC Utrecht. Voor mij is hij er een voorbeeld van dat hard werken wordt beloond en dat je soms harder moeten knokken om je plek te veroveren in het team dan anderen die van nature al het talent hebben. Daarnaast kan hij op meer posities uit de voeten omdat hij veelzijdig is en in dienst van het team wil spelen. En degenen die mij als voetballer kennen, zullen dat ook over mij zeggen, hoop ik dan tenminste;-)

  Wie is je favoriete trainer?
  Dat is Pep Guardiola, trainer van Manchester City, omdat hij in mijn ogen echt een trainer is die in de opbouw vooruit wil voetballen en op die manier het team veel kansen laat creëren in en rond de 16 meter van de tegenstander.

  Wat doe je om fit te blijven?
  Naast voetbaltraining op dinsdag en donderdag ga ik ook vijf/zes keer per week naar de sportschool om mij zowel fysiek als conditioneel te blijven ontwikkelen.

  Wat zijn je belangrijkste drijfveren in het leven?
  Belangrijke drijfveer voor mij op dit moment is sportief bezig zijn, want ik haal daar veel positieve energie uit. Niet alleen op fysiek vlak maar ook in mijn algehele gezondheid en bewustwording van hoe je met je lichaam om moet gaan. Daarnaast geeft het mij ook de motivatie en discipline om mijn studie binnenkort af te ronden. Niet alleen voor mezelf vind ik het belangrijk om sportief bezig te zijn, ik vind het ook leuk om anderen daarin te motiveren. Daarom ben ik (assistent-)trainer van een jeugdteam, de JO16-1.

  Wat maakt dat je voor PVC hebt gekozen?
  Ik speelde eerst bij een andere voetbalclub, maar om verschillende redenen wilde ik daar weg en op dat moment speelden twee vrienden van mij bij PVC en die zeiden meteen “kom bij ons voetballen, het is hier veel leuker en gezelliger”. Als ik daar nu op terug kijk, is dat mijn beste keuze ooit geweest, op voetbalgebied, en had ik veel eerder naar PVC moeten komen.

  Welke tips heb je voor aanstormend talent?
  De belangrijkste tip die ik wil meegeven, is dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en hard moet blijven trainen zodat je klaarstaat als je de kans krijgt om bij de selectie van PVC te mogen spelen. Daarnaast zijn we uiteindelijk allemaal gaan voetballen omdat we dat het leukste van allemaal vinden, dus blijf ook vooral genieten met je vrienden!