• Acht voetbalvragen aan… Sahin Vural (33)

  Met ingang van dit seizoen stellen we de selectie wat uitgebreider aan je voor. Dat doen we door elke speler acht voetbalvragen voor te leggen. In deze aflevering is het de beurt aan centrale middenvelder Sahin Vural (33). Hij speelt sinds zijn zesde bij PVC.

  Wie is je favoriete speler?
  Ik heb niet echt een favoriete speler. Ik hou van artistieke spelers met een goede techniek, een goed overzicht en een mooie trap. Spelers waarvoor je naar een stadion gaat. Spelers die iets extra’s brengen. Spelers zoals Zidane, Del Piero, Totti, Bergkamp en Pirlo. En als ik dan toch een favoriete speler moet kiezen, dan is dat wel Zinedine Zidane.

  Wat is je favoriete positie?
  Op 10 of voor de centrale verdediger een beetje het spel verdelen.

  Wat is je favoriete club?
  Besiktas, een club uit Turkije met een van de mooiste stadions qua ligging en sfeer. In de Eredivisie ben ik voor FC Utrecht omdat het de club is van mijn stad.

  Wie is je favoriete trainer?
  Ik heb drie favoriete trainers, van wie er een niet meer actief is: Arsene Wenger, oud-trainer van Arsenal. Vanaf 1996 was hij 22 jaar coach. Arsenal speelde onder zijn hoede heel mooi aanvallend voetbal, wat een genot was om te zien. 

  Mourinho is ook een goede trainer, maar voor mooi voetbal moet je niet bij hem zijn. Hij maakt wel een eenheid van zijn team en is tactisch heel sterk. En hij weet hoe hij prijzen moet pakken met zijn teams. Porto, Chelsea, Inter en Manchester hebben na jaren de Europa League gewonnen; Roma heeft de Conference League gewonnen en vorig jaar de finale van de Europa League gehaald.

  Pep Guardiola laat zijn team net als Arsene Wenger mooi aanvallend, attractief voetbal spelen. Hij domineert het spel, maar dat kan natuurlijk alleen met heel goede spelers bij een topteam als Barça, Bayern en City.

  Wat doe je om fit te blijven?
  Twee keer per week trainen met de selectie en af en toe padelen met vrienden. Ik ben niet iemand die je vaak zult zien in een sportschool. Wel ga ik twee keer in de week naar de sauna, waar ik in het stoombad zwem om mijn lichaam rust te geven.

  Wat zijn je belangrijkste drijfveren?
  Genieten van het leven. Zo veel mogelijk stressvrij blijven. Tijd doorbrengen met familie en vrienden.

  Wat maakt dat je voor PVC hebt gekozen?
  Vanaf de F’jes speel ik al bij PVC, toen nog aan de andere kant van het kanaal. Het is een mooie club met diversiteit en een leuke sfeer. Ik heb het er naar mijn zin.

  Wat zou je aanstormend talent willen aanraden?
  Plezier hebben in het spel, niet bang zijn om fouten te maken, zeker op de trainingen. Niet je koppie laten hangen als het fout gaat, want van je fouten leer je. Verder niet alleen tijdens je trainingen en op zaterdag voetballen maar ook in je vrije tijd buiten met je vrienden in plaats van FIFA spelen. Je schot verbeteren, trucjes proberen en aan je techniek werken. En ook voetbal kijken op tv en wedstrijden in een stadion gaan zien, want zorgt ervoor dat je meer van het spel gaat houden.