• Alex

  Op 13 mei was Alex Kanne uit de JO10-1 als Pupil van de Week te gast bij PVC1.

  Het was zowel voor Alex als voor zijn ouders een heel leuke dag. Alex heeft genoten van alle aandacht. Een beetje spannend was het wel!

  De mannen van PVC 1 stelden hem echter al snel op z’n gemak.
  Alex speelt zelf in de voorhoede en daarom koos hij uiteindelijk voor een foto samen met een voorhoedespeler die hij goed vond. Natuurlijk mocht de speler die hem steeds op zijn gemak stelde ook niet ontbreken.

   

  Lees hieronder wat Alex te vertellen heeft over zijn dag.

  Ik voetbal nu voor het 4e jaar bij PVC. Eerst in de F7, daarna de F4 en F1 en nu in de J010-1. Helaas heb ik nog geen vaste positie. Ik speel het liefst rechtsvoor omdat ik rechtsbenig ben en dan beter kan voorzetten en schieten op doel.

  Het leukste aan voetbal vind ik een doelpunt maken of een assist geven,       omdat dat een heel prettig gevoel geeft. Het moeilijkste vind ik het als ik keeper moet zijn. Ik vind mezelf niet zo’n goede keeper en ik wil geen doelpunten doorlaten. Ik ben wel wat trots op dat ze wel eens hebben gezegd dat ik balvast ben, dus de bal goed bij me kan houden. Ik ben supporter van FC Utrecht en ook wel van Feijenoord. FC Utrecht doet het heel goed en ik ben geboren in Utrecht en ik woon in Utrecht.

  Vandaag vond ik eigenlijk alles bij elkaar leuk, vooral dat ik mee mocht doen met de warming-up en inspelen, en dat ik nog een mooi t-shirt en een mooie voetbal kreeg. In het begin vond ik het wel spannend, toen we met het PVC 1 team naar boven gingen en ze mij vragen gingen stellen en ze allemaal naar mij keken. Het ging verder best wel goed en de aanvoerder was heel aardig en stelde mij op mijn gemak waardoor ik er wat meer van kon genieten. Bijzonder was dat ik vanaf de middenstip langs de tegenstanders mocht dribbelen en op doel mocht schieten en scoren.

  Ik zou het komende seizoen wel een betere traptechniek willen leren en mijn schijnbewegingen die ik heb geleerd (ook bij soccermoves) in de wedstrijd willen doen. Ook wil ik meer sprinten. Mijn doel is meer doelpunten maken en meer assists.

  De mooiste actie van vandaag was het stiftje van PVC 1, wat een doelpunt werd. Deze was echt mooi en mijn vader had er toevallig een foto van gemaakt. Het was een leuke en spannende wedstrijd van PVC 1. Tips of trucs heb ik niet voor het team.

  Op de foto sta ik met de aanvoerder, Luca Pieper, en de speler die net als ik voorhoedespeler is.

  Ik wil PVC 1 graag bedanken voor de leuke middag en speciaal de aanvoerder van PVC. Meelopen als Pupil van de Week heeft mij heel er goed gedaan. Het was een geweldige ervaring.

  De ouders van Alex vertelden dat hij het er nog vaak over heeft gehad en weer een injectie met voetbalites heeft gekregen!

  En zulke berichten horen wij bij PVC en speciaal de mannen van PVC 1 natuurlijk graag!

  Alex was de een-na-laatste Pupil van de Week van dit seizoen. Wil jij ook een speler uit jouw team een onvergetelijke dag bezorgen, dan kan dat.

  Iedere speler uit de JO8 tot en met JO11 kan worden voorgedragen als Pupil van de Week. Dit kan gedurende het hele seizoen. Een voordracht wordt gedaan door de teamkaderleden. Stuur een gemotiveerde voordracht naar het jeugdbestuur (jeugdbestuur@pvcvoetbal.nl t.a.v. Nathalie Kazdal). Wie weet komt degene die jij hebt voorgedragen dan volgend seizoen met een mooie foto en een interview in onze PvdW-galerij!