• Tips en aandachtspunten voor leiders en teammanagers

  Bij de (jeugd-)teams van PVC kunnen we niet zonder de inbreng van alle ouders/spelers. Een van de belangrijkste rollen hierin is weggelegd voor de leider van het team. Bijna alle leiders hebben bij PVC ook de taak van teammanager. Wat verwachten we allemaal van een leider en teammanager bij PVC? Hieronder volgen wat tips en aandachtspunten, zodat je weet wat we van je verwachten!

 • Wat wordt verwacht van een leider en teammanager?

  Je bent teammanager geworden bij een team en je wil alle organisatorische zaken goed gaan regelen voor het team. Waar begin je mee?

  • Download de Wedstrijdzaken app en de Voetbal.nl app
  • Maak een KNVB account aan in de app én log in met het e-mailadres waarmee je geregistreerd staat bij jouw vereniging
  • Zorg dat je door jouw vereniging ook geregistreerd bent als teammanager bij het team waar je actief bent
  • Je vindt, op deze pagina, informatie over de belangrijkste taak van de teammanager: het invullen van het digitaal wedstrijdformulier (mDWF) bij wedstrijden. Ook kun je de belangrijkste functionaliteiten en tips voor de Wedstrijdzaken app bekijken, die jij als teammanager kan gebruiken.

  Kortom zorg dus dat je op de hoogte bent hoe je een wedstrijdformulier correct invult en welke functionaliteiten er nog meer zijn om jouw rol als teammanager nog makkelijker maken. 

  Eigen team

  1. Maak een appgroep met alle ouders/spelers van jouw team.
  2. Houd in augustus een kennismakingsbijeenkomst met alle ouders en spelers om informatie uit te wisselen en afspraken te maken.
  3. Neem hier ook door wie welke vrijwilligerstaak op zich neemt. Deel ouders die geen vrijwilligerstaken hebben in voor het gastvrijheidsschema (dit wordt twee keer per jaar gedeeld). Onze oudere spelers die nog geen vrijwilligerstaken hebben, worden geacht bijvoorbeeld bar- of keukendiensten te draaien of een keer scheidsrechter te zijn bij een jeugdteam.
  4. Verstuur een startersbrief met daarin onder meer alle gemaakte afspraken.
  5. Richt een vlagpool in van ouders/spelers die grensrechter willen zijn (vanaf JO13).
  6. Maak whatsapp-groepen aan: staf, spelers/staf, ouders/spelers/staf, vlagpool.
  7. Maak begin september en januari een rij- en vlagschema.
  8. Oudere teams zorgen iedere week voor een scheidsrechter bij bijvoorbeeld de JO11/12/13. Maak dus begin september en januari een fluitschema voor de spelers en vraag aan het begin van het seizoen scheidsrechters@pvcvoetbal.nl om een fluit-clinic te verzorgen. De coördinatie van scheidsrechters is in handen van Nathalie Kazdal (scheidsrechters@pvcvoetbal.nl).
  9. Zorg ervoor dat bij iedere jeugdwedstrijd minimaal drie volwassenen aanwezig zijn: coach, leider en grensrechter (vanaf JO13).
  10. Gebruik je hesjes, laat die dan af en toe wassen. Met name bij nat weer!
  11. Pols in mei of alle spelers volgend jaar weer doorgaan met voetballen.
  12. Geef het door aan het ledensecretariaat als spelers tussentijds stoppen. Spelers moeten zich hier afmelden via de website. Als spelers zich melden om mee te spelen of te trainen, geef dit dan ook door aan het ledensecretariaat: ledensecretariaat@pvcvoetbal.nl
  13. Zorg voor een gezellige afsluiting van het seizoen met spelers en/of ouders na de laatste wedstrijd of training.

  Andere teams/PVC

  1. Zet nummers van leiders van andere teams in dezelfde leeftijdsgroep in je telefoon en deze teams als favoriet in de voetbal.nl app (te achterhalen via de leeftijdscoördinator). Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk spelers van elkaar lenen. Je kunt namelijk spelers lenen bij andere teams uit dezelfde leeftijdscategorie. Eventueel kun je ook teams uit een leeftijdscategorie hoger of lager vragen een speler uit te lenen. Meer dan één jaar verschil mag niet, in verband met de dispensatieregels van de KNVB.
  2. Zet het telefoonnummer van PVC in je telefoon: 030-294 05 70.
  3. Leer de wedstrijdsecretaris kennen. Hein en Margreet zijn voor de jeugd en senioren: ws@pvcvoetbal.nl 
  4. In de winter gaan wedstrijden soms niet door. Bij twijfel neemt de club de beslissing. Navragen kan bij de wedstrijdsecretaris of bij de club waar je speelt.
  5. Zet de push-melding van voetbal.nl aan zodat je een melding krijgt bij wijziging (afgelasting) van een wedstrijd.
  6. Neem kennis van de speeldagenkalender 2023-2024
  7. Kijk wanneer de herfstvakantie valt en hoe de competitie is gepland en pols al vroeg bij spelers en wedstrijdsecretaris. Idem voor de voorjaarsvakantie, meivakantie, Pasen en Pinksteren.
  8. Ook weer in seizoen 2023-2024 probeert de KNVB in de vakantieperiodes halve roosters te spelen. Daardoor is lenen bij teams onderling beter mogelijk.
  9. Elk team in de B-categorie heeft per seizoen één snipperdag. Bewaar deze voor een wedstrijd in de vakantie en zorg ervoor dat je deze op tijd aanvraagt. Teams in de A-categorie hebben deze snipperdag niet.
  10. Neem hieronder kennis van de manier waarop je een wedstrijd kunt verplaatsen:

  Een wedstrijd verplaatsen? Let hier op!

  • De wedstrijdtijd wijzigen kan tot tien dagen vóór aanvang van de wedstrijd – deadline is acht dagen voor de wedstrijddag.
  • Mail de tegenpartij met het wedstrijdsecretariaat in cc. Het mailadres van de tegenpartij is op de website van deze club te vinden.
  • Wil je een thuiswedstrijd naar een andere zaterdag verplaatsen? Overleg dan met de tegenstander over een alternatieve speeldag en geef dit vooraf door aan de wedstrijdsecretaris.
  • Wil je een uitwedstrijd verplaatsen? Neem dan zelf contact op met de tegenstander, spreek een datum af en geef dit door aan de wedstrijdsecretaris van de tegenstander. Die dient een wijzigingsverzoek in die de wedstrijdsecretaris van PVC moet goedkeuren. Licht daarom altijd de wedstrijdsecretaris in dat er een verzoek komt.

  Baaldag (als verzetten en invallers regelen niet lukt, voor alleen B-cat maximaal één keer per seizoen):

  De aanvraag moet uiterlijk op de zondag voor de wedstrijddag binnen zijn. Vermeld om welke wedstrijd het gaat: hiervoor zijn de datum en het wedstrijdnummer nodig. Ná zondag kun je geen aanvraag meer indienen. Je kunt tot maart een baaldag aanvragen. Daarna vervalt deze mogelijkheid. Let op: Dit kan niet bij bekerwedstrijden.

  Vaste wekelijkse leiderstaken:

  1. Woensdag mail/app versturen aan team met verzameltijden en vraag om chauffeurs bij uitwedstrijden.
  2. Teamleden aansporen om in de voetbal.nl app aan te geven of ze bij de wedstrijd zijn.
  3. Indien spelers door de KNVB en\of bestuur PVC geschorst zijn deze niet op te stellen.
  4. Beoordelen of invallers nodig zijn. Zo ja, invallers regelen.
  5. Invallers toevoegen op de app Wedstrijdzaken.
  6. Digitaal wedstrijdformulier invullen op de app Wedstrijdzaken: verwijder spelers die afwezig zijn, voeg invallers toe, en vermeld wie aanvoerder is.
  7. Na afloop controleren of de scheidsrechter de uitslag goed heeft ingevuld of zelf de uitslag doorgeven. Je kunt de uitslag niet meer zelf veranderen als deze eenmaal is verstuurd.
 • Toernooien
  • Per jaar is er één thuistoernooi en één uittoernooi. De Toernooicommissie is te bereiken via jeugdtoernooien@pvcvoetbal.nl. We zoeken hiervoor overigens nog vrijwilligers.
  • Voorheen was in november meestal de jaarlijkse toernooimarkt, waarbij de teams/toernooien werden verdeeld.
  • De KNVB houdt doorgaans geen rekening met Pasen, Pinksteren en schoolvakanties. Toernooien worden soms op Pasen of Pinksteren gepland. Omdat er dan vaak onvoldoende teambezetting is, moet je op tijd actie ondernemen. 
  • Je kunt eventueel zelf deelname aan een uittoernooi in het buitenland regelen.
  • Bij het thuistoernooi zijn altijd veel vrijwilligers nodig.
 • Voetbal.nl en wedstrijdzaken apps
  1.  Zorg ervoor dat alle spelers toegang hebben tot de voetbal.nl app (op youtube staan filmpjes van de KNVB met uitleg van de app).
  2. Zorg ervoor dat elke speler vóór 30 oktober een recente pasfoto op zijn digitale spelerspas heeft. Dat kan de speler zelf doen, of zijn\haar ouder(s), of de teammanager (meestal is dat de leider). Als het niet lukt, kun je de foto laten sturen naar ledensecretariaat@pvcvoetbal.nl

  In de voetbal.nl app staat vermeld hoe laat en waar de wedstrijd is, tegen wie, en welke spelers van je team zich hebben aangemeld voor de wedstrijd.

  In de wedstrijdzaken app vul je het digitale wedstrijdformulier in: welke spelers meedoen aan de wedstrijd, eventuele leenspelers, en wie de aanvoerder is. Daarna verzend je het formulier in de app. Doe dit voor de wedstrijd.

  Neem contact op met ledensecretariaat@pvcvoetbal.nl voor vragen over toegang tot de voetbal.nl app en de wedstrijdzaken app, de benoeming tot teammanager in de wedstrijdzaken app et cetera.

 • Contact en overige zaken

  Zie hier voor een volledige lijst van het bestuur.

  PVC heeft ervoor gekozen om per team één leider en één trainer KNVB-lid te maken. Als zij nog geen KNVB-lid zijn, dan kunnen zij zich hier op geven via het inschrijfformulier op de website. Geef op bij welk team je hoort. De leider is meestal ook de teammanager en zorgt voor het invullen van het digitale wedstrijdformulier in de wedstrijdzaken app. Is iemand anders dan de trainer of leider teammanager, dan moet ook hij of zij zich aanmelden om KNVB-lid te worden.

  Overige stafleden worden verenigingslid. Wil je toch KNVB-lid worden? Dan kun je niet-spelend lid worden voor € 45. Kijk voor meer informatie hier op de website.

  Voor materiaalzaken neem je contact op met de materiaalcommissie via materiaal@pvcvoetbal.nl. In de locker zitten hesjes, ballen, ballennetten en een verbanddoos (inclusief eigen pompnippel en sleutel van veldverlichting). Aan het begin van het seizoen krijg je de lockercode.

  Voor vragen over het verplaatsen van wedstrijden of baaldagen kun je contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat: ws@pvcvoetbal.nl

  Voor vragen over voetbaltechnische zaken kun je contact opnemen met voetbalzaken@pvcvoetbal.nl.

  Voor vragen over contributie: contributie@pvcvoetbal.nl.

  Voor vragen over lidmaatschap, pasfoto’s, persoonlijke gegevens (NAW): ledensecretariaat@pvcvoetbal.nl

  Goede ideeën zijn welkom op bestuur@pvcvoetbal.nl.

  Kleding kun je op eigen kosten bestellen in onze webshop.

  Verder is er onder meer een toernooicommissie, een communicatiecommissie, een activiteitencommissie en een ontvangstcommissie. Alle commissies kunnen ondersteuning gebruiken. Geef dit door aan de ouders.

  Bij blessures kan een speler zich melden bij een fysiotherapeut. Informatie is hier op onze website te vinden.