• Corona en PVC Voetbal: hulp is nodig

   

  Beste voetbalvrienden,

  Voordat we over de impact van Corona op PVC Voetbal beginnen, hopen we dat jij en je naasten gezond zijn. En willen we iedereen die al wel, op welke manier dan ook, getroffen is door deze crisis heel veel sterkte wensen. 

  Het is een gekke periode voor iedereen en helaas dus ook voor onze mooie en gezellige club, waar op dit moment de velden en de kantine er leeg en verlaten bijliggen. En helaas wordt het er de komende tijd niet beter op.

  Competitie wordt niet meer hervat

  De KNVB heeft namelijk deze week besloten dat de competitie voor dit seizoen niet meer hervat gaat worden. Ook is besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen. We hopen dat het voor de zomer nog mogelijk wordt om weer toernooien en oefenwedstrijden te spelen, maar daar is op dit moment nog niets over te zeggen. Meer informatie over de KNVB-maatregelen vind je hier.

  De impact van de crisis op PVC Voetbal

  Deze crisis en de ingrijpende maatregelen die genomen worden, hebben een hele grote impact op de maatschappij en dus ook op onze sportvereniging. Het bestuur doet haar uiterste best om hier gepast en kundig mee om te gaan, maar we trekken aan de bel omdat we daarbij echt hulp nodig hebben.

  Wat is de situatie?

  Op twee fronten zijn er op dit moment zorgen binnen de vereniging: financieel en organisatorisch.

  Op het financiële vlak verwachten we een flinke inkomstenderving, door vermindering van:

  • Bar inkomsten - mogelijk tienduizenden euro’s

  • Inschrijfgelden voor activiteiten - enkele duizenden euro’s

  • Betaling voor gebruik accommodatie - ook weer enkele duizenden euro’s

  • Contributies (impact op verwachte ledenaantal voor het komende seizoen) - contributie is de nummer 1 bron van inkomsten voor PVC Voetbal

  • Sponsoring (de sponsorinkomsten uit de lokale MKB, als bedrijven niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen) - goed voor vele duizenden euro’s

  Op het organisatorische en voetbaltechnische vlak zijn er nog veel zaken onduidelijk en zullen de komende tijd processen moeten worden aangepast en besluiten moeten worden genomen. Denk aan zaken zoals:

  • Hoe gaan de selectieprocedures en teamindelingen plaatsvinden voor volgend seizoen (vooral van belang voor teams die van spelvorm gaan wisselen)? 

  • In mei/juni hebben we een ALV om de hoogte van de contributie te bepalen. Die kan niet doorgaan, maar hoe doen we dat dan? 

  • En de gebruikelijke praktische zaken die normaliter aan het einde seizoen plaatsvinden ter voorbereiding op een nieuw seizoen.

  Je zult begrijpen dat we dit als bestuur niet zelf allemaal kunnen oppakken. Niet alleen is het bestuur op dit moment al onderbezet, maar ook komt er nu veel meer op ons pad dan we normaal zouden hebben. Gelukkig hebben we een aantal commissies waarin mensen zitten die zich al inzetten voor de club (denk aan Bardienst, Ontvangst, Jeugdkamp etc.). Deze activiteiten zijn nu allemaal marginaal en we zijn dan ook heel blij als deze vrijwilligers willen bijspringen in de werkzaamheden die nu nodig zijn.

  Maar dan zijn we er nog niet. In deze moeilijke tijden is de inzet van elke vrijwilliger welkom. Met zijn allen kunnen we zorgen dat PVC Voetbal goed door de crisis heen komt! 

  Wat hebben we zoal nodig:

  • Mensen die ideeën bedenken over het genereren van inkomsten en acties op touw zetten

  • Per leeftijdscategorie: hulp van leiders en coördinatoren om de selectie/indelingen voor volgend seizoen op poten te zetten

  • Besluitvorming ALV & hoe om te gaan met contributie 

  • Praktische zaken: hulp bij inroosteren teams, trainingen, veldverdeling en materialen

  • Hulp bij overzicht en structuur van alle activiteiten en mensen die daarmee aan de slag gaan

   Wil je daarom bij één deze punten helpen - of is er een ander vlak waarop jij je nuttig kunt en wilt maken, laat dat ons dan even weten. Schrijf een mail naar bestuur@pvcvoetbal.nl of neem rechtstreeks contact op met één van de bestuursleden. Geef aan waar jij in kan bijdragen, wat je leuk vindt om te doen, ook als dat iets anders is dan in bovenstaand rijtje staat!

  De komende weken willen we keihard aan de slag gaan met al deze zaken, maar hebben we jullie extra inzet natuurlijk hard nodig, neem daarom dus ajb contact met ons op!

  Voor nu sterkte met alles, blijf veilig en laten we met z’n allen de overheidsmaatregelen blijven naleven, zodat we dit virus snel kunnen verslaan. Samen komen we hier wel doorheen!

  Sportieve groet, 

  PVC Bestuur
  Michel, Regine, Mohamed, Emmanuel, Youssef

   

  PS Externe hulp

  Natuurlijk zoeken wij ook externe hulp om ons te ondersteunen. M.b.t. verschillende zaken zoals hierboven genoemd, zijn wij in nauw contact met Sport Utrecht. Zij treden namens verschillende sportclubs in gesprek met de gemeente Utrecht en de landelijke partners zoals KNVB, NOC*NSF om daar waar het kan, onze belangen te behartigen. Het bestuur houdt nauw contact met deze organisaties om ook op dit vlak de volle ondersteuning te krijgen die nodig is.