• Corona update 3 december

  Beste PVCer,

  De meest recente corona maatregelen zorgen voor veel ophef en onduidelijkheid in de samenleving. Dat is ook doorgedrongen tot  PVC-voetbal.

  Velen willen nu voor 17 uur trainen en wel graag wedstrijden en anderen willen geen wedstijd spelen als er niet getraind mag worden. Sommigen vinden dat alles moet worden stilgelegd vanwege de enorme problemen in de zorg en anderen vinden dat alles gewoon door moet gaan. Het bestuur van PVC volgt de richtlijnen van de rijksoverheid en de KNVB.

  De KNVB heeft besloten de A-categorie competitie te schrappen, vooralsnog tot aan de winterstop. Voor de B-categorie heeft de KNVB besloten wel te laten spelen, maar ook mee te werken als teams van de B-categorie - om wat voor reden dan ook - niet willen spelen. Daarnaast geldt de algemene regel dat we elke dag uiterlijk om 17 uur klaar moeten zijn op het sportpark.

  Dit alles vraagt veel inspanning van ons wedstrijdsecretariaat die constant bezig is om te plannen en te herplannen. Wedstrijden vervallen en andere worden op het laatste moment toegevoegd. Ondertussen staat de laatste informatie van het team steeds op voetbal.nl. Daar zijn ook de Corona maatregelen te vinden van de verenigingen.

  Er zijn veel wensen om te trainen, maar vooralsnog is het onmogelijk om alle teams in alle leeftijdscategorieën te laten trainen vóór 17 uur. Als we trainen willen we iedereen de kans geven om te trainen.

  Wat wij hebben besloten is:

  -        Door de week gaan we geen training verplaatsen naar tijdstippen voor 17 uur. De jeugdteams die nu op woensdagmiddag staan, kunnen dat blijven doen.

  -        A-categorie teams spelen geen wedstrijden meer voor de winterstop. Zij mogen zich melden voor een trainingsslot in het weekend. De Coronacommissie ism wedstrijdsecretariaat plannen deze training in op zaterdag (jeugd) of zondag (senioren).

  -        B-categorie teams mogen zelf kiezen of zij of de ingeplande wedstrijden willen spelen of gaan trainen. Als zij willen trainen, kan dat vanaf volgende week voor vrijdag 12 uur aangegeven worden bij het wedstrijdsecretariaat. Daar kunnen ze zich ook melden voor een trainingsslot. Wij plannen deze dan in op zaterdag (jeugd) of zondag (senioren). Mocht een wedstrijd niet door kunnen gaan de komende weekenden, geef dit dan zo snel mogelijk door via KNVB Contact onder vermelding van de wedstrijd en het wedstrijdnummer.

  Daarnaast is het goed om te weten dat er ook strengere maatregelen zijn voor kantine en paviljoen:

  -        Mondkapjes zijn verplicht binnen (als je zit mag die af).

  -        1,5 meter afstand geldt overal, binnen en buiten! Dus ook in de kleedkamer! Kun jij en jouw team thuis laten omkleden en douchen? Dan adviseren wij dat om te doen!

  -        Een vaste zitplaats is verplicht in de kantine, op 1,5 meter afstand van elkaar.

  Deze maatregelen komen bovenop de afspraken die er al waren, zoals het tonen van het corona toegangsbewijs binnen voor iedereen ouder dan 18 jaar. En geen publiek bij wedstrijden.

  Dit alles geldt tot het kabinet en/of de KNVB anders besluit.

  Het is helaas niet anders. Hopelijk maken we er toch nog een paar leuke laatste voetbalweken van, de laatste van 2021!!!

  Sportieve groet,

  Corona -commissie en het bestuur.