• Diploma Verenigingsscheidsrechter in the pocket!

  Diploma Verenigingsscheidsrechter in the pocket! 

  Daar staat-ie! Je kind, op de rand van het zwembad. Een beetje gespannen, druppend en bibberend. Het laatste onderdeel: het GAT. Kom op! Je kunt het!, moedig je hem in gedachten aan. Na een diepe ademteug en een duik, door de spanning niet helemaal zoals het moet, verdwijnt als laatste één voet in het water. Vanaf de tribune zie je de ietwat schuine lijn, maar op het eind komt hij toch uit bij dat gevreesde GAT. Gelukkig! Hij heeft het gehaald! Zwemdiploma in the pocket.

  Ken je dat gevoel van spanning en trots?

  Zo was het niet😉 maar leuk was het wel, die laatste cursusdag van de scheidsrechters! Eva, Karin, Kobus en Willem rondden op 9 mei het praktijkonderdeel en de spelregeltoets van de cursus Verenigingsscheidsrechter af. Allemaal geslaagd! Het diploma kregen ze van Peter van Dijen van de KNVB. Door alle coronaperikelen duurde het traject langer dan in eerste instantie gepland, maar dat heeft de pret niet mogen drukken.

  Leuker dan ik dacht!

  Vol enthousiasme volgden de cursisten de vier lessen die werden gegeven bij PVCV. Samen met een stuk of elf anderen van andere clubs stortten ze zich op spelregels, do’s en don't’s, en natuurlijk de wedstrijden. Want theorie is mooi, maar de theorie in de praktijk brengen is een ware kunst. Willem floot al regelmatig bij de jeugd voordat hij aan de cursus begon, Eva floot af en toe bij de senioren, Karin vlagde wel eens en voor Kobus was het nieuw. Ik weet niet meer wie het zei: ‘het was echt leuker dan ik dacht!’ Volgens mij Karin en Eva. Wat was ik opgelucht toen ik die zin hoorde na de eerste wedstrijden! Willem vertelde enthousiast ondanks zijn ervaring als scheidsrechter erg veel te leren. ‘Goh, dan denk je het te weten… heel leerzaam, ik heb er echt wat aan.’ Ook Kobus kwam positief melden hoe hij zijn eerste wedstrijd had ervaren. Vier enthousiaste, nieuwe scheidsrechters!

  Begeleiders bedankt!

  Nieuwe scheidsrechters opleiden kost tijd. Niet alleen van de cursisten maar ook van de begeleiders. Vanuit PVC waren Nico Hendriks, Jan van Rossum en Martin de Jong bereid die tijd te investeren. Ervaren scheidsrechters die al jaren op zaterdag fluiten bij de jeugd. Ze kregen er eeuwige roem en dankbaarheid voor terug😉 En een leuke tijd!

  Jan: 'Wat ik een winst vind, is dat deze actie verbinding oplevert. Ik heb Nico een paar maal gesproken omdat we samen een wedstrijd keken. En ik heb kennis gemaakt met Eva, Karin en Kobus. Later ook met Willem. Ook vond ik de online aftrap prettig die voorafging aan de begeleiding. We spraken toen onder leiding van een prof-scheidsrechter met ervaren clubscheidsrechters uit de regio. Positief dus en fijn dat er nu meer scheidsrechters bij de club zijn.

  Tekst gaat verder onder de foto.....

  vlnr: Kobus Krulder, Willem Wijnbergen, Karin Schroten, Eva Smulders, Nico Hendriks en Peter van Dijen

  vlnr: Kobus Krulder, Willem Wijnbergen, Karin Schroten, Eva Smulders, Nico Hendriks en Peter van Dijen
  FOTO: Nathalie Kazdal

  Scheidsrechter worden?

  Bij het laatste sluit ik mij helemaal aan! Het is ontzettend fijn om samen te werken met 24 (!) enthousiaste vrijwilligers. In de afgelopen opleidingsperiode is gebleken dat mensen het leuk vinden bij elkaar mee te kijken en feedback te geven en te krijgen. Leerzaam en leuk om samen verder te komen en steeds beter te worden. En het mooiste: we hebben er ook nog wat aan met z’n allen want sportief voetballen, daar doen we het voor.

  Wil je meer weten over jouw mogelijkheden als scheidsrechter? Neem dan contact op met scheidsrechters@pvcvoetbal.nl