• Gebruik Teamindex in seizoen 2023'24

  Om de amateurcompetities nog beter, gelijkwaardiger en spannender te maken, wordt sinds het seizoen 2019/’20 in een aantal competities gewerkt met de zogenaamde ‘Teamindex’. Helaas is de ontwikkeling door corona wat gestagneerd, maar op grond van de ervaringen van de afgelopen seizoenen wordt ook voor het seizoen 2023/’24 in diverse competities gebruikgemaakt van de Teamindex. Voor PVC betekent dit dat alle jeugdteams van O13 tot en met O19 met behulp van de Teamindex worden ingedeeld. Ondertussen heeft ons ledensecretariaat alle teams gevuld en zullen zij deze teams omzetten naar bondsteams voor de berekening van de Teamindex. Uiterlijk 9 juli zijn dan alle spelers toegekend aan een bondsteam voor die teams waarbij de Teamindex wordt gebruikt.

  Competities
  De KNVB is in het seizoen 2019/'20 gestart met het indelen van een aantal pilotcompetities aan de hand van de ‘Teamindex’. De afgelopen seizoenen is het gebruik van de Teamindex verder uitgebreid. Cruciaal hierin is het correct toevoegen van spelers aan de bondsteams (uiterlijk 9 juli) en, minstens zo belangrijk, het juist invullen van het mDWF. Wanneer dit niet correct gebeurt, ontstaat er een onnauwkeurige ‘Teamindex’ waardoor het indelen van teams op basis van een teamsterkte lastiger is. Let daarom nogmaals op het juist invullen van het mDWF. Het niet juist invullen van het mDWF kan dus leiden tot een verkeerde teamindex en daardoor dus weer tot het te hoog of te laag indelen van je team.

  Voor het seizoen 2023/'24 wordt in een aantal competities gebruikgemaakt van de Teamindex. Houd daarom rekening met de volgende punten als je spelers en staf opgeeft (teammanagers en trainers) aan bondsteams (voor teams in de pilotcompetities):

  • Geef alleen de beoogde spelers per team op;

  • Ken minimaal elf en maximaal twintig spelers aan een team toe;

  • Laat spelers buiten het bondsteam waarvan je nu al weet dat ze het eerste gedeelte van de competitie gaan missen;

  • Ken uiterlijk 9 juli alle spelers toe aan een bondsteam voor die teams waarbij de Teamindex wordt gebruikt om te komen tot een indeling.

  De indeling kan dus niet meer net als anders door PVC zelf worden gedaan, maar zal op basis van de Teamindex door de KNVB automatisch worden gedaan.