• Gezocht: een paar leuke scheidsrechterscoördinatoren!

  Hallo allemaal, ik ben Nathalie Kazdal. Dit is mijn derde seizoen als scheidsrechterscoördinator en met trots kan ik zeggen dat het steeds beter gaat met de arbitrage bij PVC! Samen met een team van ongeveer 15 clubscheidsrechters (de scheidsrechterspool) zorg ik voor een goed wedstrijdverloop. Onze scheidsrechters zijn enthousiast en hebben hart voor voetbal en de club. Ze investeren in hun ontwikkeling als scheidsrechter en zijn bereid elkaar en nieuwe scheidsrechters, maar ook anderen, daarbij te helpen. Zo geeft scheidsrechter Jan elk jaar een cursus voor assistent-scheidsrechters (de vlagcursus) en coachen meerdere ervaren scheidsrechters andere (minder ervaren) scheidsrechters. Zij geven feedback op een gefloten wedstrijd en besteden extra aandacht aan specifieke leerpunten. Dit is ook een vereiste als scheidsrechters de KNVB-cursus volgen. Ook heeft PVC sinds afgelopen seizoen een arbitragecommissie die meedenkt over, en ondersteuning biedt bij, arbitrage. De komende paar seizoenen onderzoeken we wat nodig is voor KNVB|ARAG certificering voor fairplay. Als het even mogelijk is lijkt het mij heel tof om dat certificaat in de wacht te slepen zodat PVC een voorbeeldfunctie kan vervullen op het gebied van arbitrage voor clubs in de regio!

   Als scheidsrechterscoördinator ben ik het eerste aanspreekpunt voor scheidsrechters. Taken zijn o.a.:

  • clubscheidsrechters en junior scheidsrechters (oudere jeugdspelers) indelen bij wedstrijden;
  • waar nodig toezien op de sfeer langs de lijn bij de inzet van scheidsrechters;
  • opleiding en begeleiding verzorgen voor (nieuwe) clubscheidsrechters, ouders (bijv. vlagcursus) en junior scheidsrechters;
  • contactpersoon over zaken m.b.t. arbitrage;
  • contact onderhouden met de SVDU (scheidsrechtersvereniging) over ontwikkelmogelijkheden;
  • uitzetten van, en communicatie over, arbitragebeleid binnen de club.

   Zoals voor elke teamsport geldt, samen bereik je meer! Ik zou het leuk vinden om de scheidsrechterscoördinatie met meer mensen te doen. Wil jij samen met mij bijdragen aan fairplay binnen PVC? Stuur dan een mailtje naar scheidsrechters@pvcvoetbal.nl.