• jeugd fluit jeugd!

    Het team van verenigingsscheidsrechter en scheidsrechters-coördinator kijkt ernaar uit de oudere jeugdspelers meer te betrekken bij de arbitrage van PVC. Binnenkort volgt een afspraak met alle O17-, O18 en O19-teams, waarin vanuit het bestuur en de scheidsrechterspool uitleg wordt gegeven aan leiders en spelers over hoe we dit gaan doen. Zo zorgen we er samen voor dat de inzet van de oudere jeugdspelers goed verloopt. Daarnaast dragen de spelers op deze manier bij aan het draaiende houden van PVC en verlichten zij de belasting op de scheidsrechterspool, waardoor de duurzame inzetbaarheid van onze verenigingsscheidsrechters wordt bevorderd.

    Van 30 graden en oogverblindende zon, tot aan een flinke regenbui of vrieskou, onze clubscheidsrechters staan op zaterdags klaar voor de jeugd. Met een pool van ongeveer 15 personen fluiten zij met veel plezier wedstrijden vanaf de O12. Om voldoende scheidsrechters te hebben én behouden, zijn nog wel meer scheidsrechters nodig. Gelukkig heeft PVC voldoende mensen die dit kunnen, dus we lossen het op zoals bij veel andere clubs en/of sporten, met junior scheidsrechters vanuit de oudere jeugdteams!

    Vanaf 1 november fluiten alle spelers uit de leeftijdsklassen O17, O18 en O19 per seizoen één wedstrijd bij de leeftijdsklassen O12, O13 en O14. Zo krijgen spelers meer spelinzicht en ervaren ze hoe het is om een wedstrijd te leiden. Leidinggevende ervaring, daar hebben ze ook buiten het voetbal iets aan. Daarnaast heeft het zelf fluiten van een wedstrijd een positieve invloed op de houding tegenover scheidsrechter. En wie weet vinden de spelers de ervaring zo leuk dat ze zich opgeven als clubscheidsrechter!

    PVC ondersteunt onze jonge scheidsrechters in de volle breedte. De indeling is ruim op tijd bekend en bij het toewijzen van een wedstrijd, houden wij rekening met de eigen wedstrijd en/of andere verplichtingen. Zo is het voor iedereen in te passen, en van élke speler verwachten wij dat zij een wedstrijd fluiten! Mochten ze dit spannend vinden of vragen hebben, dan bieden we altijd hulp vanuit de scheidsrechterspool. Als de junior scheidsrechters het leuk vinden en ze willen clubscheidsrechter worden, dan kunnen ze een uitgebreid begeleidings- en scholingsprogramma volgen via de club.