• Materiaal en oefeningen

  De trainer-coach scan

  We doen het allemaal met de beste bedoelingen. Je kind wilde nou eenmaal graag op voetbal, dus waarom niet gelijk aanpakken en een taak vervullen als leider, trainer of coach? Nog leuk ook! Maar eenvoudig is het niet altijd. Gelukkig komt er van alle kanten hulp. Vanuit de club kan je een cursus volgen en anders weet een ander kaderlid wel raad. Samen komen we er.

  Maar hoe sta ik er nou op als leider, trainer of coach? Waar zijn de punten waarop ik mij nog kan verbeteren? Is dat inzichtelijk te maken? Natuurlijk kan men om advies terecht bij de Technisch Jeugd Coördinator van PVC. Nodig Jos van Maurik gerust eens uit op je training. Of je kunt gebruik maken van de KNVB trainer-coach scan.

  Naar aanleiding van vragen zoals leeftijdsgroep en je rol in het team worden er een aantal vragen gesteld. Zeer zinnige vragen m.b.t. je vaardigheden tijdens het uitvoeren van je taak. Wanneer je al die vragen beantwoord hebt krijg je een overzicht waarin goed te zien is op welke punten je jezelf kunt verbeteren. Erg handig om dus eens een ‘foto’ van jezelf te maken. Gewoon een keertje doen??..

  De KNVB trainer-coach scan is hier te vinden.

   

  Trainingsmateriaal

  PVC Voetbal stelt trainingsmateriaal beschikbaar voor al haar teams. We maken hierbij geen onderscheid tussen een selectie- of niet-selectieteam. De club doet zijn best om deugdelijk en voldoende materiaal aan te bieden. Daarom is er wel een aantal voorwaarden van kracht waarvan de leiders en trainers op de hoogte zijn gesteld via het Technische Commissie. Mocht je nog niet op de hoogte zijn, wend je dan even tot één van ons. Mochten er vragen zijn met betrekking tot het trainingsmateriaal dan je je rechtstreeks wenden tot de trainingsmateriaal-commissie, die onder de Technisch Coördinator valt.

  Deze materiaalcommissie bestaat uit:
  Meindert Steg
  Roos de Ridder
  Marieke  Verlaat

  Mailen kan ook via: materiaal@pvcvoetbal.nl

   

  Oefenstof voor trainers en coaches

  Trainen bij een amateurclub is puur plezier en je bent zelf ook lekker actief bezig. Omdat het geen alledaags werk is, is het begrijpelijk als je je af en toe afvraagt: wat moet ik nu weer aan oefeningen verzinnen?

  Gelukkig hoeft dat niet. Er zijn genoeg websites met leuke en leerzame voetbaloefeningen; van de F’jes tot aan het eerste team.

  https://www.voetbaltrainingonline.nl/voetbaltrainingen/f-pupillen/afwerkvormen-f-pupillen/

  Zo heeft de KNVB een Trainingsplanner ontwikkeld met gratis, kant-en-klare trainingen en losse oefeningen voor D-, E-, F- en mini-pupillen. De KNVB Trainingsplanner is ook te gebruiken met je smartphone of tablet. Om gebruik te maken van de planner moet je op www.voetbal.nl inloggen met je eigen inlognaam en wachtwoord, of een account aanmaken. Heb je vragen over de planner? Mail dan naar: trainingsplanner@knvb.nl.

  En dan nog enkele handige links:

  Mocht je nog leuke links weten met oefenstof, laat het ons vooral weten. redactie@pvcvoetbal.nl of bestuur@pvcvoetbal.nl