• Oefeningen en materiaal

  De trainer-coach-scan
  We doen het allemaal met de beste bedoelingen. Je kind wilde nou eenmaal graag op voetbal, dus waarom niet meteen aanpakken en een taak vervullen als leider, trainer of coach? Nog leuk ook! Maar eenvoudig is het niet altijd. Gelukkig komt er van alle kanten hulp. Vanuit de club kun je bijvoorbeeld een cursus volgen en anders weet een andere PVC'er wel raad. Samen komen we er wel!

  Maar hoe sta ik er nou op als leider, trainer of coach? Wat zijn de punten waarop ik mij nog kan verbeteren? Is dat inzichtelijk te maken? Natuurlijk kun je voor advies terecht bij de Technisch Jeugdcoördinator van PVC. Nodig Jos van Maurik gerust eens uit op je training. Of maak gebruik van de KNVB trainer-coach-scan.

  Naar aanleiding van vragen zoals leeftijdsgroep en rol in het team krijg je een aantal zeer zinnige vragen over je vaardigheden tijdens het uitvoeren van je taak. Wanneer je al deze vragen hebt beantwoord, krijg je een overzicht waarin goed te zien is op welke punten je jezelf kunt verbeteren. Erg handig om dus eens een ‘foto’ van jezelf te maken. Gewoon een keertje doen!

  De KNVB trainer-coach-scan is hier te vinden.

  Trainingsmateriaal
  PVC Voetbal stelt trainingsmateriaal beschikbaar voor alle teams. We maken hierbij geen onderscheid tussen een selectie- of niet-selectieteam. De club doet zijn best om deugdelijk en voldoende materiaal aan te bieden. Daaraan is wel een aantal voorwaarden verbonden waarvan de leiders en trainers op de hoogte zijn gesteld via de Technische Commissie. Mocht je nog niet op de hoogte zijn, neem dan even contact op met een van ons. Mocht je vragen hebben over het trainingsmateriaal, wend je dan rechtstreeks tot de trainingsmateriaalcommissie, die onder de Technisch Coördinator valt.

  Deze materiaalcommissie bestaat uit:
  Meindert Steg
  Roos de Ridder
  Marieke  Verlaat

  Mailen kan via: materiaal@pvcvoetbal.nl

  Oefenstof voor trainers en coaches
  Trainen bij een amateurclub is hartstikke leuk! Bovendien ben je zelf zo ook lekker actief bezig. Omdat het geen alledaags werk is, is het begrijpelijk dat je je af en toe afvraagt: wat moet ik nu weer aan oefeningen verzinnen?

  Gelukkig hoeft dat niet. Er zijn genoeg websites met leuke en leerzame voetbaloefeningen; van de F’jes tot aan het eerste team.

  https://www.voetbaltrainingonline.nl/voetbaltrainingen/f-pupillen/afwerkvormen-f-pupillen/

  Zo heeft de KNVB een Trainingsplanner ontwikkeld met gratis, kant-en-klare trainingen en losse oefeningen voor de jongste pupillen. De KNVB Trainingsplanner is ook te gebruiken met je smartphone of tablet. Om gebruik te maken van de planner, moet je op www.voetbal.nl inloggen met je eigen inlognaam en wachtwoord, of een account aanmaken. Heb je vragen over de planner? Mail dan naar: trainingsplanner@knvb.nl

  En dan nog enkele handige links:

  www.trainerssite.nl/

  www.voetbaloefenstof.com/

  Mocht je nog leuke links weten met oefenstof, laat het ons vooral weten op: communicatie@pvcvoetbal.nl