• Nieuwsbrief maart 2023

  Beste voetbalvrienden en -vriendinnen,

  Hoera! Het is eindelijk lente! En je hebt zojuist de lentenieuwsbrief van PVC geopend, die weer goed is gevuld met nieuwtjes. Het bestuur is trots op de vele activiteiten die voor en rond het voetbal zijn georganiseerd bij onze mooie club. En waarvan ook de pers verslag doet, zoals in het geval van de OneLove-actie van de KNVB in de Volkskrant. Verder wensen we alle voetballers en hun familie die het betreft een goede Ramadan!

  Toernooi Pasen & Scoren gaat helaas niet door

  We hebben ons best gedaan om een mooi PVC-toernooi te organiseren voor het paasweekend, op 8 en 10 april. Heel fijn is dat veel PVC-teams zich hiervoor hebben ingeschreven. Helaas kan het toernooi dit jaar toch niet doorgaan aangezien er te weinig andere teams zijn aangemeld. Wil je met je team deelnemen aan een ander toernooi? Kijk dan op onze site voor een lijst met mogelijkheden.

  Contributie voor seizoen 2023/2024 verhoogd

  Het bestuur heeft de contributiebedragen voor het seizoen 2023/2024 vastgesteld. Het uitgangspunt hierbij is om voetballen bij PVC toegankelijk te houden voor jong en oud. In de afgelopen seizoenen is de contributie niet verhoogd. Maar ook onze vereniging heeft de afgelopen periode te maken gehad met sterke kostenstijgingen. Daarom is tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 17 oktober 2022 ingestemd met het voorstel van het bestuur om na een aantal jaren van ‘bevroren’ contributies een verhoging door te voeren. Deze inflatiecorrectie is nodig om de sterk gestegen kosten op allerhande gebieden het hoofd te kunnen bieden. De tabel met de nieuwe contributiebedragen voor het volgende seizoen is vanaf 1 mei te vinden op onze website.

  Contributiereglement aangepast

  In de Algemene Ledenvergadering van 17 oktober is ook besloten het contributiereglement op een aantal punten aan te passen en te verduidelijken. Het bijgewerkte contributiereglement publiceren we eind april op onze website. In het contributiereglement staan alle regels en voorwaarden die gelden als je lid bent van PVC. Jaarlijks kijken we of het nodig of gewenst is om het contributiereglement te wijzigen. De Algemene Ledenvergadering (ALV) beslist hier uiteindelijk over.

  Voorbereidingen op de teamindeling voor volgend seizoen 

  Een teamindeling voor de jeugdteams maken is elk jaar weer een mooie uitdaging. Voor het komende seizoen is dit proces inmiddels gestart. Per leeftijdscategorie is er een indelingscoördinator aangesteld die voor de trainers/coaches van de huidige teams het aanspreekpunt is voor de teamindeling van die leeftijdscategorie. De indelingscoördinatoren rapporteren aan Team Voetbalzaken. Het bestuur van PVC Voetbal neemt uiteindelijk het besluit over de indeling van de teams, op basis van het advies van Team Voetbalzaken. Bij de teamindeling weegt de club de volgende elementen mee: spelplezier voor alle spelers door indeling op het voor hen juiste spelniveau en balans in de teams qua sportieve kwaliteiten, inzet en diversiteit.

  Een belangrijke stap in het indelingsproces is inventariseren of spelers willen stoppen of blijven spelen. Hiervoor zullen trainers/coaches binnenkort in gesprek gaan met de spelers, zodat we in kaart kunnen brengen uit welke spelersgroep we de teams voor komend seizoen kunnen vormen. Spelers die willen stoppen, moeten hun opzegging voor 15 juni hebben gemeld bij PVC. Maar in het kader van de teamindeling willen we dit graag voor 1 mei al weten. Op de website kun je indien gewenst je lidmaatschap opzeggen

  Een van de Basis-11 uitgelicht: Toon belangstelling!

  In elke PVC Nieuwsbrief bespreken we één afspraak van de Basis-11. In deze editie is dat:

  Toon belangstelling! Belangstelling, interesse, opmerkzaamheid, oplettendheid, attent zijn, aandacht. Allemaal woorden die ongeveer hetzelfde betekenen. Heel belangrijk, ook op onze club. Vaak doe je dat vanzelf, soms moet je er wat meer bij stilstaan. Belangstelling tonen doe je door te vragen hoe het met iemand gaat, hoe zijn of haar verjaardag was, hoe de training is gegaan. Het gaat ook over je inleven in een ander, als deze bijvoorbeeld z’n dag niet heeft op de training of baalt van zijn blessure. Maar net zo goed over complimenten geven voor bijvoorbeeld dat geweldige doelpunt, die snelle actie of stoere sliding.

  Commissie gedrag & cultuur

  Duurzaamheidsplan voor sportpark

  Sinds begin dit jaar werkt de commissie duurzaamheid van PVC Tennis en PVC Voetbal aan een plan om ons sportpark te verduurzamen. In dit plan beschrijven we onder meer energiemaatregelen voor de kortere termijn (komende winter) en maatregelen voor een duurzaam sportpark in de verdere toekomst. We zijn hier nu druk mee bezig. Het bestuur zal beslissen wat het van het plan uitgevoerd wil zien. Heb je vragen, ideeën of suggesties voor de commissie? Neem dan gerust contact op met Jan Bruinink (PVC Tennis) of Lieke Dreijerink (PVC Voetbal).

  Vrijwilligers gezocht voor bar en keuken op zondagmiddag

  PVC is voor iedereen, met iedereen en door iedereen. Dit betekent dat de (ouders van) leden allemaal hun steentje bijdragen als vrijwilliger. Maar extra hulp is altijd welkom. Voor de zondagen zijn wij bijvoorbeeld op zoek naar extra mensen achter de bar en in de keuken. Op zondag spelen onze seniorenteams, dus aan gezelligheid geen gebrek. Wil jij met enige regelmaat op zondagmiddag komen helpen? Meld je dan aan bij Roos via: secretaris@pvcvoetbal.nl

  Officiële opening Veld 3 op zaterdag 1 april (geen grap!)

  Al enige tijd maken wij en ook de buurt dankbaar gebruik van ons nieuwe Veld 3. Na jaren van gesprekken en voorbereidingen is in augustus vorig jaar begonnen met de aanleg ervan. En op zaterdag 19 november zijn hier de eerste wedstrijden gespeeld. Het is een uniek veld in Utrecht, omdat de club dit samen deelt met mensen uit de buurt die er met veel plezier gebruik van maken. Maar een officieel moment moet nog komen. Daarom willen we jullie uitnodigen op zaterdag 1 april om 9.30 uur voor de officiële opening door wethouder Sport Eva Oosters van Student & Starter. Vervolgens beginnen om 9.45 uur de wedstrijden van onze JO10-1 tegen DHSC JO10-1 en onze JO10-3 tegen SCH’44 JO10-1, zodat ook onze wethouder kan zien hoe goed en hoe leuk we dit veld gebruiken.

  Sponsor in de spotlights: aan- en verkoopmakelaar Arjan Douma 

  Deze keer zetten we Arjan Douma in de spotlights. Arjan is zelfstandig aan- en verkoopmakelaar in Utrecht (Leidsche Rijn) en niet te vergeten de drijvende én stuwende kracht achter de sponsorcommissie! Lees meer over Arjan, waarom hij sponsor is van PVC en waarom hij vindt dat iedere ondernemer dat zou moeten willen!

  Steun PVC gratis en anoniem met SponsorKliks

  Wil je een financiële bijdrage leveren aan PVC, zonder dat het jou een cent extra kost? Dat kan met SponsorKliks. Hoe werkt het? Doe je bestelling bij een van de deelnemende webwinkels via de SponsorKlikspagina van PVC en vervolgens gaat een klein percentage van het aankoopbedrag naar PVC. Dit kost je niks extra! Bestel je op deze manier bijvoorbeeld een pizza via Thuisbezorgd.nl of een cd bij Bol.com, dan ontvangt PVC hiervoor geld in de clubkas. Alleen boeken vormen hierop een uitzondering. Andere winkels die meedoen zijn bijvoorbeeld Coolblue, Booking, Greetz en MediaMarkt. SponsorKliks noch PVC weet wie er iets heeft besteld. Je hoeft namelijk niet in te loggen. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is gekocht voor welk orderbedrag en dat de commissie voor PVC is bedoeld. Je anonimiteit is dus gegarandeerd. Doe er ons voordeel mee!

  Heineken verlengt sponsorcontract

  Als afsluiter van deze lentenieuwsbrief een nieuwtje van de sponsorcommissie! Heineken heeft voor drie jaar bijgetekend als sponsor. Een mooi nieuw bord met Heineken 0,0% prijkt al langs het hoofdveld. Houd ook de socials in de gaten, dan zie je dit bord vast nog wel voorbij komen.