• Nieuwsbrief november 2022

  Beste voetbalvrienden en -vriendinnen,

   

  De donkere dagen voor kerst dienen zich al bijna aan en dus is het tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. De laatste van dit kalenderjaar alweer. En omdat die deze keer nogal vol is, houden we de introductie nu maar beter kort en zakelijk;-) Veel leesplezier en alvast heel fijne en gezellige feestdagen!

   

  Veld 3 is klaar!

  Na een langdurig en soms moeizaam traject van meer dan vier jaar is het dan eindelijk zover: Veld 3 is klaar! Op 11 november heeft de gemeente het veld aan ons - en vooral de buurt - opgeleverd. De komende weken zullen we alleen de verlichting nog opnieuw laten inregelen. Met veld 3 geven we de buurt de mogelijkheid te genieten van een heus voetbalveld en als het nodig is kan PVC het gebruiken als extra speelruimte voor wedstrijden en trainingen. Lees hier meer over de geschiedenis van dit project.

   

  Ook goed om te weten: 

  • voor het voetbal heeft Stichting de Noordpunt wat regels voor het gebruik van onze velden opgesteld. Deze regels kun je hier teruglezen.

  • Met ingang van 14 november beginnen we met de normale groenverdeling (welk team wanneer traint). Deze groenverdeling kun je hier nogmaals op je gemak teruglezen.  Betaal je contributie voor 1 december!

  Om de contributie van seizoen 2022-2023 te betalen, heb je in augustus een e-mail met een betaalverzoek ontvangen van ClubCollect. Voor 1 december van dit jaar moet het geld bij PVC binnen zijn.

  Heb je moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en kun je de contributie of de benodigde voetbalkleding niet betalen? Sinds kort hebben we vanuit het KNVB/ING Geldfit-programma een financieel contactpersoon die je daarbij kan helpen. Hij stelt zich in deze nieuwsbrief even voor: "Mijn naam is Krijn Poort en ik ben de vader van Lise, Lucy en Alex. Samen met mijn vriendin Mieke woon ik meer dan tien jaar in Utrecht-West. Alex is lid van PVC en traint met veel plezier op zondagochtend bij JO7. Mijn werkgever ING is sponsor van het Nederlandse voetbal en we vinden het belangrijk dat iedereen kan voetballen, ook als er geen geld is. Er zijn genoeg dingen die we kunnen proberen en daar help ik graag bij. Dus stuur een mail naar niemandbuitenspel@pvcvoetbal.nl en dan gaan we samen kijken wat we kunnen doen. Uiteraard is alles wat we bespreken vertrouwelijk en zal ik niets zomaar delen met anderen.“  Vrijwilliger in het zonnetje: trainer/coach Geert van Boxtel (O19-1)
  Elke maand willen we op deze plek een PVC-vrijwilliger in het zonnetje zetten. Want waar zou onze mooie club zijn zonder hen! In deze november-aflevering geven we graag het woord aan Geert van Boxtel, trainer en coach van de O19-1.

   

  Hij komt, hij komt… Sinterklaasfeest op 26 november
  Sinterklaas bezoekt PVC op 26 november, speciaal voor de spelers uit de teams JO6, JO7 en JO8. De Sinterklaasmiddag start om 15.45 uur en duurt tot 18.30. Voor alle kinderen is er wat lekkers te eten en te drinken. Wees dus van harte welkom! Je teamleider kan meer informatie geven over deze middag. 

  Deze mooie viering is mogelijk gemaakt door een paar gulle sponsoren: Weert klusbedrijf, Aanbestedingscoren/Tendertaal, Stichting de Noordpunt en PVC voetbal.

   

   

  Welkom nieuwe stagiairs!

  Dat PVC een leuke club is om stage te lopen, bleek wel uit het interview dat we eind vorig seizoen hadden met Lloyd Davidson. Lloyd was stagiair en kwam drie keer per week uit Harderwijk om de O17-1 te trainen.

   

  Dit seizoen hebben we nieuwe enthousiaste stagiairs, vijf maar liefst! Hun namen zijn: Bram, Dannick, Isaac, Sami en Sepp. Vanuit twee verschillende mbo-opleidingen in de richting sport doen ze ervaringen op bij PVC. Ze zetten zich in om de trainingen te (helpen) geven, ze zullen eens een wedstrijd fluiten en samen met de toernooicommissie organiseren ze het Pasen en Scoren-toernooi! Mocht je nog andere leuke activiteiten weten waarbij ze kunnen helpen, en waarvan je verwacht dat zij daar iets aan hebben voor hun sportopleiding, laat het dan gerust weten via voetbalzaken@pvcvoetbal.nl. Bram, Dannick, Isaac, Sami en Sepp, van harte welkom bij PVC!

   

   

  Samen thuis, samen uit: met je team mee naar een uitwedstrijd van PVC1? 

  Geen reden meer voor de fans van ons eerste om thuis te blijven bij een uitwedstrijd. Hoofdsponsor UBN stelt namelijk een bus beschikbaar voor de uitwedstrijden. Ook de jeugdteams zijn van harte welkom om zich aan te melden voor een uitwedstrijd. Het team verzamelt om 12:00 uur bij PVC en is rond 17:00 uur weer terug. Onderweg in de bus is er een lekker hapje en drankje, aangeboden door PVC. Wil je met je team mee naar een uitwedstrijd van het eerste? Meld je dan aan via voetbalzaken@pvcvoetbal.nl en zorg ervoor dat je een paar begeleiders hebt die met jullie meegaan.

   

   

  Trainen à la FC Utrecht 

  Trainen als de profs, welke voetbalgek wil dat nou niet? Goed nieuws, want dat kan! FC Utrecht heeft trainingsmateriaal gedeeld ter inspiratie. In de filmpjes zie je de oefenvormen die ook FC Utrecht gebruikt. Zie https://www.fcutrecht.nl/club/fc-utrecht-partnerclubs/kennisdeling/ en kijk wat je kunt gebruiken voor je trainingen. Binnenkort vindt een bijeenkomst voor de trainers plaats. Datum en nadere informatie hierover volgen nog.

   

   

  Meetrainen door niet-leden

  Ontzettend leuk natuurlijk als mensen misschien bij PVC willen komen voetballen en daarom een keertje willen meetrainen. Soms is hier echter geen plek voor. We willen liever geen mensen teleurstellen dus neem vóórdat je iemand laat meetrainen, altijd contact op met Mo of Meindert via voetbalzaken@pvcvoetbal.nl. Zij hebben het overzicht en weten of er plek is voor een potentieel nieuw lid. Dus: meetrainen, ja leuk, maar wel pas nadat je iemand hebt aangemeld via Mo of Meindert en een bevestiging hebt ontvangen dat dit goed is.

   

   

  Scheidsrechtersnieuws
  Mo, Nico en Nathalie waren op 7 november te gast bij de SVDU (Scheidsrechtersvereniging District Utrecht). KNVB-scheidsrechters Dennis Higler en Alex Bos deelden hier hun VAR-ervaringen vanuit de wedstrijden die zij floten of waarbij zij VAR waren. De SVDU organiseert regelmatig bijeenkomsten en trainingen die erg interessant en leuk zijn voor scheidsrechters. Op dit moment onderzoeken wij, samen met de SVDU, op welke manier de SVDU nog beter kan aansluiten op de behoeften van de scheidsrechters bij de verenigingen.

  Ben je geïnteresseerd in wedstrijden fluiten of pupillen begeleiden (O8 tot en met O10)? Neem dan contact op met jeugdscheidsrechters@pvcvoetbal.nl.

  Appie, succes en bedankt!

   

  In een interview voor de PVC website vertelde Appie Baijja al over zijn motivatie om elke zaterdag (en soms ook op andere dagen) enthousiast wedstrijden te fluiten bij PVC. Nu zet hij een volgende stap, hij gaat aan de slag als scheidsrechter bij de KNVB. Gefeliciteerd! 

   

  Pasen en Scoren-toernooi

  Je hebt misschien al eerder horen aankondigen dat we bij PVC eens lekker weer een toernooi wilden organiseren! Om dat heel duidelijk te maken, introduceerden we het Lekker-weer-toernooi😉 En het komt er! Met Pasen! We hebben het dus maar omgedoopt tot Pasen en Scoren, want wie wil dat nou niet? Noteer dus in je agenda 8 en 10 april. Het toernooi is voor al onze jeugdteams en voor de senioren 3, 4 en 6! Lees hier meer.

   

  Oproep: wie komt de materiaalcommissie versterken?

  Het materiaalteam van PVC heeft jouw hulp nodig! Het materiaalteam zorgt voor de uitgifte van de ballen voor alle teams, de kleding van de selectieteams en het onderhoud van de doelen op de velden. Met name aan het begin en aan het eind van het seizoen zijn we hier druk mee, en we zoeken nog vrijwilligers om ons te helpen! 

  Wil je lid worden van het materiaalteam dan is dat heel fijn, maar ook vrijwilligers die slechts af en toe als "oproepkracht" beschikbaar zijn, zijn van harte welkom. Dan voegen we je toe aan onze appgroep en laten we het weten als er een klus is waarbij we hulp nodig hebben.

   

  Meld je aan door een mailtje te sturen naar materiaal@pvcvoetbal.nl of een appje naar Koen Duivenvoorde (0621960987).

  Groet van het PVC Materiaalteam (Rosalie, Marieke, Annelies en Koen)

   

  Oproep Commissie Verduurzaming
  Samen met PVC Tennis willen we ons Paviljoen de komende jaren verduurzamen. We willen gaan investeren in zonnepanelen, maar mogelijk ook in andere maatregelen. Daarom zoeken we nog een aantal leden met kennis of interesse in zonnepanelen en verduurzaming om samen concrete plannen te maken. Help je ons de komende maanden mee? Neem contact op met penningmeester@pvcvoetbal.nl.

  PVC op social media: volg ons!
  Zoals jullie weten, is PVC ook online lekker bezig. Op Instagram en Facebook houden we jullie wekelijks op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We merken dat steeds meer teams en leden hun betrokkenheid tonen, door te reageren op berichten en zelf ook Instagram-accounts te starten en filmpjes of leuke foto’s met ons te delen! Dat maakt PVC alleen maar zichtbaarder, wat weer een positief effect heeft op bijvoorbeeld het aantrekken van nieuwe leden. Kortom, delen = vermenigvuldigen! Deel je TikTok- of Reels-filmpje van een training, een hoogtepunt uit een wedstrijd of een ander inspirerend beeld of filmpje met ons. Wij delen het dan op onze accounts! See you on @pvcvoetbal en op Facebook op PVC Voetbal Utrecht! 

  Derde PVC Pokertoernooi, kerstklaverjassen en jokeren op vrijdagavond 23 december

  Vanwege de coronamaatregelen kwam het er de afgelopen jaren helaas niet van. Maar dit jaar kan het eindelijk weer: kerstklaverjassen, pokeren en jokeren in ons gezellige Paviljoen. Op vrijdagavond 23 december om 19:30 uur gaan we los met het derde PVC Pokertoernooi. Maar niet alleen pokerliefhebbers zijn welkom. Ook leden die graag willen klaverjassen of jokeren kunnen deze avond uiteraard aanschuiven. Inschrijven kan vanaf 19:00 uur aan de bar of via de Voetbal.nl-app. Het belooft weer een kaartavond als vanouds te worden, dus zet hem in je agenda!

   

  Terug van weggeweest: Pupil van de Week
  Tijdens de wedstrijd op zondag van het eerste van PVC zetten we een jeugdspeler in het zonnetje. Na de ontvangst mag de speler meelunchen met het eerste en tijdens de voorbespreking hoort hij alle tactieken die voor een overwinning moeten zorgen. Ook bij de start van de wedstrijd heeft de jeugdspeler een rol! En daarna is het natuurlijk met het team samen genieten van de wedstrijd.

  Ben of ken jij een speler van maximaal 12 jaar oud, meld je dan bij voetbalzaken@pvcvoetbal.nl. Geef de reden op waarom jij vindt dat jij of degene die je aanmeldt, Pupil van de Week moet worden. Uit de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt. Misschien word je benaderd.

  Fotografen gezocht voor fotogalerij in Paviljoen
  Wie wil ons helpen om onze fotogalerij in het Paviljoen compleet en up-to-date te maken met recente teamfoto's? Met een of twee fotografen per leeftijdscategorie zou het moeten lukken om snel alle teams bij elkaar te hebben. Een mooie foto maken met je mobiel is al voldoende. Stuur de originele foto (dus geen foto die via WhatsApp is gedeeld) naar ledensecretariaat@pvcvoetbal.nl en Regine zorgt voor de rest! Superveel dank!

  Grote Clubactie bijna ten einde

  De Grote Clubactie loopt weer op z’n einde. Voor PVC is inmiddels bijna € 6.000 opgehaald en de laatste lotenboekjes worden nu ingevoerd. Je kunt nog een laatste steentje bijdragen! De deadline om lotenboekjes in te leveren was 14 november. Heb je toch nog een boekje liggen? Lever dat dan nog zo snel mogelijk in (in elk geval voor maandag de 21ste) bij een van deze huisadressen: Everard Meijsterlaan 64 (Halve Maan/Oog in Al) of Majellapark 25 (Lombok/Nieuw-Engeland). Als je nog mensen weet die wel een lootje willen kopen, geef ze dan je persoonlijke verkooplink of stuur ze nog snel naar www.pvcvoetbal.nl/clubactie.

  De teams die de meeste loten tot nu hebben verkocht, zijn (in willekeurige volgorde): JO9-1, JO9-2, JO10-4, JO11-1 en JO11-3! Zet dus nog even je beste beentje voor want het team dat de meeste loten verkoopt, wint gratis Friet & Fris voor het hele elftal. Dit jaar is er een speciale winactie voor alle verkopers: je kunt je hier opgeven. Voor verkopers die minimaal veertig loten hebben verkocht, is er altijd prijs! Dus check je persoonlijke verkooppagina en geef je snel op (dit moet je zelf doen!)! Alvast heel veel dank voor ieders inzet en op naar een mooi eindresultaat!