• PVC nieuwsbrief september 2023

    Beste voetbalvrienden en -vriendinnen,

    Het seizoen is alweer een dikke maand geleden begonnen en buiten dient de herfst zich inmiddels aan. Hoog tijd dus voor de PVC Nieuwsbrief van september. En die staat weer boordevol leuke nieuwtjes en serieuze zaken. Nieuw is de rubriek Acht voetbalvragen aan… waarmee we het selectieteam nader aan je voor willen stellen. Ook zetten we weer een vrijwilliger in het zonnetje, drukken we je op het hart de contributie op tijd te betalen, is er nieuws en een oproep van de scheidsrechterscoördinator en geven we informatie voor (nieuwe) trainers en teamleiders. Voor nu een heel goed weekend en veel leesplezier!

    Voor in de agenda

    30 september - 8 oktober Week van de scheidsrechter

    2 oktober Vlagcursus; inloop vanaf 19.45 uur (start 20.00) tot circa 21.30 uur

    29 oktober Wintertijdborrel; na de thuiswedstrijd van de selectie om 14.00 uur in het paviljoen

    30 oktober Algemene Ledenvergadering (ALV)

    26 november Sinterklaasfeest; voor voetballers van JO6, JO7 en JO8, van 17.00 tot 19.00 uur. Meer informatie volgt via de teamleider.

    22 december Kerstklaverjassen; start om 20.00 uur in het paviljoen

    Juni 2024 Jeugdtoernooi van PVC; meer informatie later dit seizoen

    Betaal de contributie alsjeblieft op tijd (voor 1 december)

    Om de contributie van seizoen 2022-2023 te betalen, heb je vorige maand een e-mail met een betaalverzoek ontvangen van ClubCollect. Je kunt dit bedrag meteen in één keer betalen of je kunt in delen (termijnen) betalen. Voor 1 december van dit jaar moet het geld bij PVC binnen zijn. Ruim 70% van de leden heeft de contributie inmiddels betaald of aangegeven in termijnen te betalen.

    De contributie betalen met de U-pas? Dat kan! Maak een foto van de U-pas: voorkant en achterkant. Mail de foto’s naar contributie@pvcvoetbal.nl.

    Heb je moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en kun je de contributie of de benodigde voetbalkleding niet betalen? Dan zijn er regelingen waar je gebruik van kunt maken. Zo betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie voor kinderen en jongeren als ouders deze niet kunnen betalen. Voor hulp, ga naar www.jeugdfondssportencultuur.nl/ouders. Ook de ING bank heeft een regeling die kan helpen. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn? Stuur dan een mail naar niemandbuitenspel@pvcvoetbal.nl. Er wordt dan contact met je opgenomen en samen kijken jullie wat er mogelijk is.

    Heb je vragen over de contributie, mail dan naar: contributie@pvcvoetbal.nl.

    Informatie voor nieuwe trainers en teamleiders
    Ben je voor het eerst leider van een team? We hebben een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

    Verder is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je als leider of trainer (minimaal één per team) ingeschreven staat bij PVC. Hier kun je jezelf aanmelden, mocht je dat nog niet hebben gedaan. En voor trainers: kijk in jouw team of jullie al een ‘druppel’ (elektronische sleutel) voor toegang tot het park en de materiaalruimte hebben. Is dat niet het geval, mail dan naar secretaris@pvcvoetbal.nl, zodat we er een voor je kunnen aanmaken (mits je bij PVC staat ingeschreven).

    Digitale spelerspas en spelregelbewijs verplicht
    Alle voetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder zijn verplicht om een actuele pasfoto op de digitale spelerspas te hebben. Je kunt je spelerspasfoto op de digitale spelerspas wijzigen via de Voetbal.nl-app. Let op: zonder recente foto op je digitale spelerspas mag je geen wedstrijden spelen.

    Verder zijn alle voetballers die in 2006 of eerder zijn geboren verplicht om het spelregelbewijs te halen. Dit is essentieel, want als je het bewijs niet hebt mag je in het seizoen 2023/24 niet voetballen!

    Voor beide verplichtingen vind je hier meer informatie. Zorg dat je ermee aan de slag gaat, vraag eventueel hulp bij je teamleider of via ledensecretariaat@pvcvoetbal.nl.

    Acht voetbalvragen aan… Niels Corsten

    Met ingang van dit seizoen stellen we de selectie wat uitgebreider aan je voor. Dat doen we door elke speler acht voetbalvragen voor te leggen. In deze eerste aflevering trapt linksback Niels Corsten (22) de reeks af. Hij speelt sinds zijn zestiende bij PVC en gaat nu zijn zesde seizoen in. Lees zijn antwoorden!

    Vrijwilliger in het zonnetje: materiaalman Koen Duivenvoorde

    Elke maand willen we op de website een PVC-vrijwilliger in het zonnetje zetten. Want waar zou onze mooie club zijn zonder hen! In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen staan de schijnwerpers op Koen Duivenvoorde, aanvoerder van het materiaalteam. We geven hem graag het woord.

    Scheidsrechterszaken: fluiten en vlaggen en wat daar allemaal bij komt kijken

    Om het voetbal bij PVC te kunnen organiseren, zijn (assistent-)scheidsrechters onmisbaar. Aan de vooravond van de week van de scheidsrechter informeren we je in deze nieuwsbrief over wat er voor het regelen van die inzet zoal komt kijken. Vele handen maken licht werk, dus wees van harte welkom om aan te sluiten bij de groep vrijwilligers die zich hiermee bezighoudt! Kijk ook of je in je team tussen 30 september en 8 oktober de scheidsrechter bij je wedstrijd eens extra in het zonnetje kunt zetten!

    Nathalie Kazdal is sinds twee seizoenen scheidsrechterscoördinator bij PVC. Zij is bevlogen en betrokken bezig met die taak. Ze vertelt zelf hierover: “Ik heb steeds meer respect gekregen voor de groep mannen en vrouwen die zich inzetten voor een eerlijk spelverloop bij de wedstrijden bij PVC.” Ze kwam in contact met Bram, die, net als zijn vader vroeger, scheidsrechter is en tijdens zijn vakanties de wereld over reist om wedstrijden te fluiten. Lees hier het interview met Bram!

    Om de wedstrijden bij PVC mogelijk te maken via de inzet van (assistent-)scheidsrechters zullen jeugdspelers vanaf de O17 ingezet gaan worden en roepen we anderen op om ook hun bijdrage te leveren.

    Op maandag 2 oktober is er een vlagcursus bij PVC. Inloop vanaf 19.45 uur (start 20.00) tot circa 21.30 uur. Niet alleen is deze cursus heel nuttig voor iedereen die (op termijn) wel eens een wedstrijd gaat vlaggen en voor scheidsrechters, maar ook voor andere geïnteresseerden. Denk aan oudere jeugdspelers, hun familie en vrienden. Dus broers, zussen, opa’s en oma’s, meld je aan! Je wordt vast zo enthousiast dat je daarna graag aan de slag gaat, ook als je (klein-)kind nog (lang) niet in de O13 zit. Aanmelden kan via: jeugdscheidsrechters@pvcvoetbal.nl of nathaliekazdal@gmail.com.

    Nathalie zoekt ook mensen die met haar mee willen denken over de coördinatie van alle zaken rondom het regelen van scheidsrechters. Komen jouw talenten daarbij meer tot zijn recht, lees dan hier hoe je je steentje bij kunt dragen.

    PVC op social media: volg ons!
    Zoals jullie weten, is PVC ook online lekker bezig. Op Instagram en Facebook houden we jullie wekelijks op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We merken dat steeds meer teams en leden hun betrokkenheid tonen, door te reageren op berichten en zelf ook Instagram-accounts te starten en filmpjes of leuke foto’s met ons te delen! Dat maakt PVC alleen maar meer zichtbaar, wat weer een positief effect heeft op bijvoorbeeld de aanwas van nieuwe leden. Kortom, delen = vermenigvuldigen! Deel je TikTok- of Reels-filmpje van een training, een hoogtepunt uit een wedstrijd of een ander inspirerend beeld of filmpje met ons. Wij delen het dan op onze accounts! See you on Instagram @pvcvoetbal en op Facebook op PVC Voetbal Utrecht!

    Algemene Ledenvergadering (ALV) 30 oktober op Sportpark Marco van Basten

    De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) van PVC Voetbal vindt dit jaar op maandagavond 30 oktober plaats op het sportpark. Aanvang: 20.00 uur. Leden die punten voor de ALV op de agenda willen zetten, kunnen deze doorgeven aan het bestuur. De stukken voor de ALV komen op de website te staan in de rubriek ALV onder Over PVC.