• PVC 2 promoveert naar de reserve 2e klasse!


  Op maandag 10 juni speelde PVC 2 in de 2e ronde van de nacompetitie om promotie naar de reserve 2e klasse.
  De 1e nacompetitieronde was PVC zonder te spelen doorgekomen, omdat ze waren vrijgeloot.

  Op deze 2e Pinksterdag moest er een uitwedstrijd gespeeld worden bij het Amsterdamse ZSGOWMS 2. Deze ploeg was in de 2e klasse op de 10e en laatste plaats geëindigd met 0 punten uit 18 wedstrijden. Ze hadden weliswaar 1 overwinning geboekt, maar ook 3 punten in mindering gehad. Ze deden hun naam (Zonder Samenspel Geen Overwinning en Wilskracht Maakt Sterker) dus geen eer aan. Of misschien juist wel.

  PVC kwam goed uit de startblokken en nam al rap een 0-2 voorsprong, maar deze werd op onverklaarbare wijze nog voor de rust simpel weggegeven. Binnen 5 minuten stond het ineens 3-2 en had de tegenstander weer hoop op meer. Na de rust was het duidelijk dat PVC fitter was en was er niet veel gevaar meer van ZSGOWMS te duchten. De 3-3 kon niet uitblijven en deze viel dan ook halverwege de 2e helft. Nu even doordrukken zou je denken, maar in plaats daarvan kreeg de thuisploeg al snel na de gelijkmaker een hoekschop. Deze werd na een misverstand tussen verdediger en doelman in eigen doel gewerkt zonder dat er een tegenstander in de buurt was, 4-3.
  Nog genoeg tijd over voor de gelijkmaker en die viel dan ook zo'n 10 minuten voor tijd uit een strafschop, 4-4. En zo bleef het tot het eind.

  Dus 2 x 15 minuten verlengen. De thuisploeg kon niet veel meer en kwam nauwelijks nog over de middenlijn. Zowel in de 1e als in de 2e verlenging wist PVC wel te scoren en zo een beslissing via strafschoppen te voorkomen. 4-6 eindstand en door naar de volgende ronde, tevens de finaleronde.

  Tegenstander in deze finale zou Swift 6 worden, een ploeg waar tegen in de competitie 2x was verloren. Maar uiteindelijk blijkt deze finaleronde niet nodig te zijn. Door verschillende oorzaken is er voor alle ploegen in de finaleronde ruimte om te promoveren, dus deze hele ronde is geschrapt.

  En dus feest voor PVC, want het 2e promoveert naar de reserve 2e klasse. Zo hoog speelde het 2e van PVC nog nooit, wat dit tot een bijzondere prestatie maakt.

  Spelers en begeleiding van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat! Uiteraard gelden de felicitaties ook voor de vele jeugdspelers die aan dit succes een bijdrage hebben geleverd, want er is dit seizoen met regelmaat een beroep op hen gedaan.