• PVC 2 speelt om promotie naar reserve 2e klasse!


  Na een moeizaam begin van het seizoen is het 2e elftal er toch in geslaagd om de nacompetitie te halen.

  Het seizoen begon, net als bijna elk jaar, vol hoge verwachtingen. Het ging aanvankelijk op en neer met de prestaties, waarbij vooral na nederlagen werd gedacht dat ze onnodig waren. Doordat de poule uit 11 ploegen bestond, werden er slechts 2 periodes gespeeld. De 3e periode gaat dan naar de hoogste ploeg in de eindstand, die nog geen periode heeft.
  De eerste periode werd uiteindelijk op de 10e plaats afgesloten met 10 uit 10. Deze periode werd gewonnen door PVCV. Over promotiekansen had niemand het meer...eerder over degradatie.

  Hoe anders verliep de 2e periode...voor de laatste wedstrijd had PVC het periodekampioenschap in eigen hand. Met 22 uit 9 en een thuiswedstrijd tegen De Meern voor de boeg, leek er geen vuiltje aan de lucht. Bij winst kon PVC niet meer achterhaald worden, maar misschien was de druk te hoog, want het werd een teleurstellende 4-7 nederlaag.
  Nog niet alles was verloren. 2 ploegen konden PVC nog inhalen, PVCV (deed niet echt mee in deze periode, omdat ze de eerste al gewonnen hadden) en Swift. Deze ploegen speelden de laatste ronde tegen elkaar om het kampioenschap. Als Swift dit zou winnen, ging ook de 2e periode naar deze Amsterdammers, maar gelukkig pakte PVCV het kampioenschap. En daarmee had PVC de 2e periode te pakken.

  Dit alles heeft tot resultaat dat PVC 2 op 2e Pinksterdag (maandag 10 juni) de eerste nacompetitiewedstrijd speelt bij de nummer 10 uit de reserve 2e klasse C. Dit is ZSGOWMS 2 uit Amsterdam.
  De wedstrijd wordt om 11.30 uur gespeeld op Sportpark Ookmeer.