• PVC Nieuwsbrief april 2023

  Beste voetbalvrienden en -vriendinnen,

  Hoewel we in Utrecht mochten genieten van een zonnige Koningsdag, laat het echt mooie weer nog even op zich wachten. Maar daarom niet getreurd, want elke zaterdag en zondag staan er tientallen blauw-zwarte zonnetjes en zonnen op de velden van ons mooie sportpark. En aangezien april alweer bijna ten einde loopt, is het hoog tijd voor onze maandelijkse PVC Nieuwsbrief. In deze editie onder meer aandacht voor en een oproep van Team Gedrag & Cultuur, een uitnodiging voor het Vrijwilligersfeest en nieuws over de teamindeling. Voor nu heel veel leesplezier en op naar een wederom sportief weekend!

   

  Vrijwilligersfeest 9 juni 

  Zonder vrijwilligers is PVC helemaal nergens! Om alle vrijwilligers te bedanken is er op vrijdagavond 9 juni een spetterend feest voor iedereen die een steentje bijdraagt. Ben je leider, scheidsrechter, draai je bar- of ontvangstdiensten of zet je je op een andere manier in voor de club? Dan ben je van harte welkom. Het feest begint om 19.00 uur. Zet het vast in je agenda. Meer informatie volgt later. 

   

  Help! We zoeken vrijwilligers voor bar en keuken op de zondagmiddag

  Voor de zondagen zijn wij dringend op zoek naar extra mensen achter de bar en in de keuken. Op zondag spelen onze seniorenteams, dus aan gezelligheid geen gebrek. Wil jij met enige regelmaat op zondagmiddag komen helpen? Meld je dan aan bij Roos via: secretaris@pvcvoetbal.nl

   

  Waarvoor kun je terecht bij Team Gedrag & Cultuur? 

  Bij PVC hebben we een team Gedrag & Cultuur. Dit team houdt zich bezig met hoe we bij PVC met elkaar omgaan, hoe we met onze materialen omgaan, met de scheidsrechter et cetera. De afspraken over dit gedrag zijn vastgelegd in de Basis-11 van PVC. Daarnaast gaat het team vaak gesprekken aan met betrokkenen als er tijdens wedstrijden kaarten zijn uitgedeeld of als er ongeregeldheden hebben plaatsgevonden. Zodra dit het geval is, wordt het team Gedrag & Cultuur op de hoogte gebracht. Maar dat betekent niet automatisch dat wij ook elke keer in actie komen. Dat doen we bijvoorbeeld als we merken dat vaker dezelfde namen/teams voorbij komen (op ons initiatief), maar wij komen ook in actie als jullie ons daarom vragen. Het verzoek is dan ook om contact met ons op te nemen als je merkt dat het ergens niet goed loopt, of als je denkt dat iets wat meer aandacht nodig heeft. Dat betekent niet dat wij er meteen bovenop springen, maar we kunnen in eerste instantie ook even meedenken. Neem dus gerust contact met ons op en dan graag via gedragencultuur@pvcvoetbal.nl

   

  Een van de Basis-11 uitgelicht: Wees positief!

  Positief zijn in en om het veld betekent niet dat je altijd mooi weer moet spelen, of dat je nooit pijn of verdriet mag hebben. Want dat alles mag er ook zijn. Met ‘Wees positief’ gaat het erom dat je goed omgaat met tegenslagen, verlies, gele/rode kaarten et cetera. Je hebt hierin altijd een keuze: je kunt zelf bepalen hoe je met een situatie omgaat en hoe je je uiteindelijk gedraagt. Met andere woorden: “Je kunt de wind niet veranderen, maar je kunt wel zelf bepalen hoe jouw zeilen staan!" Positief zijn tegen elkaar is belangrijk voor de sfeer en het vertrouwen. Positief coachen hoort hier ook bij; dit kan en mag kritisch zijn. Maar altijd vanuit een positieve insteek. Dit komt het spelplezier ten goede. Om met Leo Beenhakker af te sluiten: “Van een schouderklopje is nog nooit iemand geblesseerd geraakt”.

   

  Teambuildingstraining: wie denkt met ons mee?

  Nu we mooie afspraken hebben opgesteld met de Basis-11, willen we deze ook graag binnen de teams verder vormgeven. Daarvoor willen we teamoefeningen en/of een teambuildingstraining gaan ontwikkelen. Hiermee maken we in elk team de Basis-11 bespreekbaar en leren we ook hoe we daar samen aan kunnen werken. Welk gedrag past wel en welk gedrag juist niet? Hoe lossen we problemen in het team op. Voor welk gedrag ga je samen, zodat je optimaal gebruik maakt van ieders kwaliteiten in en naast het veld. We willen een soort ‘gereedschapskist’ met handleidingen maken van oefeningen waarmee je een teambuilding vorm kunt geven of bepaalde trainingen kunt doen. Die oefeningen zijn dan natuurlijk afgestemd op het niveau en de leeftijd van het team, dus er zijn verschillende oefeningen of werkvormen nodig. Ook willen we nadenken hoe we een en ander verder gaan uitvoeren binnen de teams. Bijvoorbeeld door aan het begin van elk seizoen een teambuildingsdag te houden. We zijn op zoek naar mensen (ouders/verzorgers en voetballers) die het leuk vinden om hierover mee te denken. Heb je interesse? Meld je dan aan via gedragscommissie@pvcvoetbal.nl

   

  Teamindeling voor volgend seizoen

  Het proces voor de teamindeling voor volgend seizoen is inmiddels volop gaande. Bij de teamindeling weegt de club de volgende elementen mee: spelplezier voor alle spelers door rekening te houden met het spelniveau. Daarbij zoeken we naar een juiste balans in de teams qua sportieve kwaliteiten, inzet, diversiteit en begeleiding. Een belangrijke stap in het indelingsproces is inventariseren of spelers willen stoppen of blijven spelen. Met het oog op de teamindeling voor komend seizoen willen de trainers/coaches dit graag zo snel mogelijk weten. Per 1 mei kunnen nieuwe spelers zich inschrijven. We weten pas of er plek is als we ook weten wie er stoppen. Daarom horen we dit graag voor 1 mei. Opzeggen kan via de website. De trainers/coaches bespreken vanuit de huidige teams de stand van zaken rond de spelers met een indelingscoördinator. Deze indelingscoördinator rapporteert aan Team Voetbalzaken. Het bestuur van PVC Voetbal neemt uiteindelijk het besluit over de indeling van de teams, op basis van het advies van Team Voetbalzaken. Het bestuur maakt de indeling bekend aan de spelers. Als je als speler of ouder vragen of opmerkingen hebt over de indeling of eventueel stoppen, bespreek dit dan met de trainer/coach!

   

  Terugblik officiële opening veld 3

  Wat was het zaterdag 1 april een feestelijke dag op ons mooie sportpark! Die ochtend kwam wethouder Sport Eva Oosters veld 3 officieel openen. Na een feestelijke ontvangst door een afvaardiging van ons bestuur volgde het ceremonieel, compleet met aftrap op beide velden, ballonnen en andere feestelijkheden. Lees meer over de opening!