• PVC Nieuwsbrief juni 2023

  Beste voetbalvrienden en -vriendinnen,

  Het seizoen is ten einde, morgen gaat de kantine dicht en hopelijk kunnen we allemaal van een mooie, liefst lekker zonnige zomer gaan genieten. Dit is dan ook de laatste nieuwsbrief van seizoen ‘23/’24. Hierin onder meer een zomergroet van het bestuur, enkele terug- en vooruitblikken, zoals een verslag van het oververhitte, maar succesvolle Teckel-op-de-bal-toernooi en ook stelt de nieuwe sportparkcoördinator zich aan je voor. In augustus verschijnt de volgende nieuwsbrief, de eerste van het nieuwe seizoen. Voor nu heel veel leesplezier en een heerlijke zomervakantie! 

  Zomergroet van het bestuur 

  Deze maand sluiten we het voetbalseizoen 2022-2023 af. Een seizoen waarin we eindelijk geen last meer hadden van coronamaatregelen. Door de week werd er volop getraind en in de weekenden was het druk met wedstrijden. Voor het eerst is er bij de jeugd een volledig seizoen gespeeld volgens het nieuwe fasenmodel van de KNVB. De jeugdteams hebben drie of vier fasen gespeeld en elke fase is afgesloten met een eindstand. Dit betekent dat wij niet meer zoals voorheen aan het einde van het seizoen de winnaars van de competitie kunnen feliciteren. Dat is jammer, maar we hopen wel dat de nieuwe opzet het spelplezier bij de teams heeft vergroot. Want dat is de onderliggende bedoeling van de KNVB met deze verandering. De resultaten die dit seizoen zijn behaald, vormen ook de basis voor de berekening van de zogenaamde teamindeling. Ook een vernieuwing van de KNVB op basis waarvan de teamindeling komend seizoen gaat plaatsvinden.

  Bij de senioren zijn er wel gewone competities gespeeld. We kunnen PVC 4 feliciteren met het kampioenschap: een mooi resultaat! PVC 3 had ook kampioen kunnen worden. Maar door een gestaakte wedstrijd die niet meer kon worden uitgespeeld, liep het team mogelijk twee punten mis die genoeg waren geweest voor een kampioenschap. We feliciteren het team met het bereikte resultaat. Dat geldt ook voor alle andere seniorenteams. Tot slot willen we nog even stilstaan bij ons selectieteam. Na een moeizaam seizoen ‘21/’22 heeft onze selectie zich onder de bezielende leiding van de nieuwe coach Dennis van Dijk geweldig herpakt. Met inzet van veel spelers uit de jeugd heeft het team zich gehandhaafd in de derde klasse. Het plezier is weer terug in het team en dat is terug te zien op het veld: een compliment waard! Wij wensen iedereen een goede vakantie en hopen jullie uitgerust weer terug te zien in augustus bij de start van het nieuwe seizoen.

  Afsluitend nog een woord van dank aan al onze vrijwilligers. Voetbal kan alleen worden gespeeld als er coaches en begeleiders zijn, als er scheidsrechters zijn, als de materialen op orde zijn, als de wedstrijden worden gepland, als de kantine open is en de teams gastvrij worden ontvangen, als de ledenadministratie klopt, als de contributie wordt geïnd en de financiën op orde zijn, als we aandacht besteden aan gedrag en omgangsvormen op en rond de velden, en als we met elkaar kunnen communiceren via de website en nieuwsbrieven. Al dat werk wordt gedaan door vrijwilligers. Heel veel dank voor jullie inzet dit seizoen: zonder jullie geen voetbal! 

  Het bestuur van PVC Voetbal

  Zomersluiting paviljoen vanaf 1 juli

  Het paviljoen sluit op 1 juli voor een grote zomerschoonmaak. Materialen en kantine zijn dan niet meer bereikbaar. Op donderdag 10 augustus zal de kantine rustig aan zijn deuren weer openen.

  Terugblik op de teamindeling van de jeugd en bijeenkomst nieuwe teams op 1 juli

  We zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met de teamindeling. Dit jaar hebben we maar liefst 47 teams kunnen aanmelden. Nog nooit was de club zo groot. We hebben nu meer dan 620 jeugdleden en daar zijn we trots op. Inmiddels hebben alle jeugdleden te horen gekregen in welk team ze zijn ingedeeld. We hebben alle ouders uitgenodigd om aanwezig te zijn op zaterdag 1 juli, zodat er afspraken kunnen worden gemaakt voor het nieuwe seizoen. Graag zien we per speler tenminste één ouder:

  - JO8: zaterdag 1 juli, om 10:00 uur

  - JO9, JO10, JO11 en JO12: zaterdag 1 juli, om 12:00 uur 

  - JO13 tot en met JO19: zaterdag 1 juli, om 14:00 uur

  We willen de trainers en coördinatoren nogmaals bedanken voor de bijdrage die ze hebben geleverd aan de teamindeling. Het is altijd een grote en ingewikkelde klus, waar veel (avond-)werk in zit. Daarnaast willen we onze dank uitspreken aan de trainers en coaches en alle vrijwilligers die het seizoen 2022/2023 tot een succes hebben gemaakt. Op naar een mooi 2023/2024.

  Terugblik op het seniorenseizoen 

  Nadat we seizoen 2021-2022 aan het einde toch nog goed hebben kunnen afsluiten, konden we beginnen aan een seizoen zonder lastige coronamaatregelen. Terwijl ons eerste selectieteam netjes achtste is geworden, heeft ons tweede selectieteam duidelijk een iets minder goed seizoen gedraaid. Niet omdat het resultaat niet goed was, maar vooral doordat veel tegenstanders wegvielen. Uiteindelijk kon het team slechts zestien wedstrijden spelen. Verder is ons derde dus geen kampioen geworden, maar heeft ons vierde dit seizoen wel met een kampioenschap kunnen afsluiten. Alle overige seniorenteams hebben vooral een lekker seizoen gedraaid waarin de nadruk lag op het kampioenschap derde helft ;-)

  FC Utrecht en KNVB scouten meidentalent bij PVC

  Het is al langer bekend dat de PVC-meiden die in onze gemengde teams spelen een aardig balletje kunnen trappen. Dat bleef bij FC Utrecht en de KNVB niet onopgemerkt. Zo maakte Lise Kroodsma (JO14-1) haar tweede seizoen bij de KNVB MO13 vol en hebben Lize van der Horst (JO16-1) en Manouk Visser (JO14-1) zich voor het komende seizoen bij FC Utrecht vrouwen weten te plaatsen. Lees hierover meer op onze website

  Een warm en gezellig Teckel-op-de-bal-toernooi

  Wat kunnen die dames van PVC een gezellig toernooi neerzetten. Het was heerlijk warm. Fijne warming-up. Sportieve potjes voetbal op oververhitte velden. Lekker eten. Het was weer geweldig. Trotse winnaars van dit meer dan 30+ graden-toernooi zijn de vrouwen van Victoria. Voor de tweede keer alweer neemt dit team de wisselbeker van het Teckel-op-de-bal-toernooi mee naar huis. Lees meer over het toernooi.

  Socials doen we samen!

  Misschien kijk je wel eens op onze Instagram- of Facebook-account. We proberen daar een zo breed en gevarieerd mogelijk beeld van onze club te geven. Maar we zijn daarvoor wel afhankelijk van jullie! Volg dus onze socials en deel (bij voorkeur via Instagram) je filmpjes of foto’s met een beschrijving. Wij plaatsen dat dan door! See you @pvcvoetbal

  We zoeken jou!

  Wat een mooi voetbalseizoen is het weer geweest! En dat was alleen maar mogelijk door de inzet van heel veel vrijwilligers! Op het veld, langs de lijn, in het paviljoen en achter de schermen. Wellicht heb jij je dit seizoen ook weleens afgevraagd wat je voor deze mooie club kunt doen? Nou, we kunnen nog zeker wat hulp gebruiken, dus kom erbij!

  Voor komend seizoen zoeken we in ieder geval:

  • Wedstrijdsecretaris senioren
  • Lid materiaalcommissie 
  • Frietbakker op zaterdag
  • Sponsorzoeker voor de sponsorcommissie
  • Lid vrijwilligerscommissie

  En daarnaast zoeken we altijd scheidsrechters, toernooi- en activiteitenorganisatoren en mensen voor gastvrijheid/paviljoen. Wat krijg je ervoor terug? Veel gezelligheid, waardering, goede samenwerking en… je mag naar het jaarlijkse vrijwilligersfeest (was enkele weken geleden weer supergezellig!). Kijk voor een uitgebreide omschrijving van de functies op onze website.

  Nieuwe sportparkcoördinator stelt zich voor

  Bert Reinders is sinds 5 juni 2023 de nieuwe sportparkcoördinator van ons mooie sportpark. In deze nieuwsbrief stelt hij zich even voor:
  “Ik woon in Utrecht en heb hiervoor ruim 37,5 jaar gewerkt als administratief en baliemedewerker bij stukadoorsgroothandel Stuc-Inn, die helaas niet meer bestaat. Voor velen ben ik geen onbekende, want al sinds de oprichting ben ik betrokken bij het sportpark. Ruim twintig jaar heb ik in het stichtingsbestuur gezeten. Omdat ik nu in dienst ben van de stichting, heb ik deze bestuursfunctie opgegeven. Wel ben ik als bestuurder betrokken bij de kleinere verenigingen Jeu de Boules en Darts, en draai ik op de woensdagavonden de bardienst. De ins en outs van het sportpark zijn mij dus bekend. In de rol van sportparkcoördinator hoop ik het sportpark samen met de verenigingen, vrijwilligers en de gebruikers van het sportpark optimaal te laten functioneren.”