• PVC Nieuwsbrief mei 2023

  Beste voetbalvrienden en -vriendinnen,

  Het seizoen 22/23 loopt ten einde en dat betekent niet alleen dat onze teams hun laatste wedstrijden gaan spelen, maar ook dat er weer allerlei gezellige seizoensafsluitingen plaatshebben. Zo speelt ons eerste op Tweede Pinksterdag (29 mei aanstaande) zijn laatste wedstrijd, waarna een gratis BBQ voor een gezellige afsluiting zorgt. Iedereen is welkom! Over deze BBQ en nog veel meer kun je lezen in deze nieuwsbrief. Zo zijn er enkele belangrijke huishoudelijke mededelingen, een paar oproepjes en uitnodigingen, zetten we wederom een vrijwilliger in het zonnetje, hebben we een seizoensverslag van de selectie en lichten we de volgende regel uit de Basis-11 toe. Veel leesplezier en tot snel op het veld of langs de lijn! 

  PVC 1 sluit seizoen af met BBQ op Tweede Pinksterdag (29 mei)

  Je hebt het bericht misschien al voorbij zien komen op onze sociale media. De laatste wedstrijden van het seizoen en de gezellige seizoensafsluitingen komen eraan! Op maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) speelt het eerste thuis om 14:00 uur zijn laatste wedstrijd van het seizoen en dat willen zij gezellig afsluiten met iedereen! 🙌⚽️ PVC 1 heeft zijn eigen DJ El Prince geregeld en er is na de wedstrijd ook een BBQ georganiseerd. Kom dus gezellig naar PVC om een vorkje te prikken. Aan de BBQ zijn geen kosten verbonden. Iedereen die zin heeft mag aansluiten! See you de 29ste bij PVC🌞!

  Afsluiting seizoen jeugdteams

  Het einde van het seizoen nadert. Nog een paar weekjes trainen en dan is het vakantie. Voor de jeugd betekent dit dat er soms ook weer nieuwe teams worden gevormd (zie volgende bericht) of dat er wijzigingen zijn in de huidige teams. Om het seizoen toch met elkaar af te sluiten, kunnen teams op zaterdag 10 juni een veld reserveren om dat met hun team van het afgelopen seizoen te doen. Onderling partijtje? Ouders tegen de kinderen? Voetbalspelletjes? En na afloop een ijsje met elkaar? Heeft jouw team daar wel interesse in, stuur dan een mail met jouw teamnaam en voorkeur voor een tijdsblok naar: secretaris@pvcvoetbal.nl. Dan zullen we jullie team indelen!

  Teamindeling voor volgend seizoen bijna rond

  Het proces van de teamindeling voor volgend seizoen is bijna afgerond. Begin juni legt Team Voetbalzaken zijn advies over de teamindeling voor aan het bestuur van PVC Voetbal. Half juni krijgen alle spelers en ouders hierover bericht. Bij de teamindeling maakt de club een afweging tussen spelplezier voor alle spelers en houden we rekening met ieders spelniveau. Het gaat om een goede balans in de teams tussen sportieve kwaliteiten, inzet, diversiteit en begeleiding. Als je als speler of ouder vragen of opmerkingen hebt over de indeling, bespreek die dan met je huidige trainer/coach! Op de website kun je lezen hoe een en ander werkt rond inschrijven en afmelden.

  Zien we jou vrijdag 9 juni op het vrijwilligersfeest? 

  Staat het vrijwilligersfeest op vrijdag 9 juni al in je agenda? Doen! Het belooft weer een feestje te worden! Het feest is voor iedereen die zich PVC-vrijwilliger voelt. We starten de avond met spetterende PVC-games (sportkleding niet nodig) geschikt voor alle leeftijden. In teamverband strijd je om de enige echte vrijwilligers-wisselbokaal. Na de prijsuitreiking start de borrel en kan er worden gedanst. Vanaf 19 uur ben je van harte welkom! Aanmelden hoeft niet, kom gewoon langs! En geef het door!

  Proeftraining voor aanstormend talent

  Voetbal jij ook zo graag? Kom dan naar de proeftraining op zondag 25 juni! PVC houdt op zondag 25 juni om 9.30 uur een proeftraining voor kinderen die zijn geboren in 2016, 2017 en 2018. Kinderen die altijd met een bal in de weer zijn en plezier willen maken op het voetbalveld zijn van harte welkom om vrijblijvend deel te nemen aan dit evenement. We bieden een actieve en leuke training aan voor de deelnemers, met na afloop een lekkere verrassing!

  Een van de Basis-11 uitgelicht: Laat de spelers spelen!

  In elke PVC Nieuwsbrief bespreken we één afspraak van de Basis-11. In deze editie is dat: Laat de spelers spelen.

  Met de spelers laten spelen bedoelen we vooral dat de spelers zelf hun spel bepalen en alleen worden gecoacht door hun coach. Ouders en familie in het publiek kunnen de speler en het team natuurlijk aanmoedigen en toejuichen, maar ga niet zeggen wat een speler moet doen of vanuit welke positie. Ook al is het uit enorme betrokkenheid en goed bedoeld: het kan tot verwarring leiden en tot minder spelplezier. Spelers geven regelmatig aan dat ze liever geen aanwijzingen willen vanuit het publiek. Alles om de spelers de ruimte te geven om hun spel te spelen.

  Inleveren van materiaal zoals ballen, hesjes en tenues

  De laatste trainingen van dit seizoen vinden plaats in de week vanaf 25 juni. Die week kunnen alle spullen worden ingeleverd, zodat we alles weer klaar kunnen zetten voor het volgende seizoen. Ieder team (jeugd en senioren) levert alle materialen in: ballen, hoedjes, hesjes (gewassen!) en eventuele kleding (ook gewassen). Inleveren kan bij kleedkamer 7 op een van de volgende tijdstippen:

  - Zondag 25 juni van 10.00 tot 11.00 uur

  - Maandag 26 juni van 18.00 tot 20.30 uur

  - Woensdag 28 juni van 16.45 tot 20.30 uur

  - Donderdag 29 juni van 19.00 tot 20.30 uur

  - Vrijdag 30 juni van 20.00 tot 21.00 uur

  Let op: alle spullen (inclusief eventuele kleding) moeten per team in één keer worden ingeleverd. Hier lees je meer over wat je in moet leveren en wat er gebeurt als er materiaal ontbreekt.

  Hulp gezocht voor het Teckel op de bal-toernooi op 25 juni

  Het jaarlijkse Teckel op de bal-toernooi vindt plaats op 25 juni. Twaalf damesteams 30+ uit de regio Utrecht strijden die dag om de heuse Teckel op de bal-bokaal. Wie komt Evert die dag tussen 13.00 en 18.00 uur een paar uurtjes helpen? Meld je aan bij Tanja Derhaag via WhatsApp: 06-28 11 85 44 of e-mail: Tanjaderhaag@gmail.com. Lees meer over het toernooi op onze website.

  Vrijwilliger en sponsor in het zonnetje: Willem de Groot

  Elke maand zetten we een PVC-vrijwilliger in het zonnetje. In deze aflevering staan de schijnwerpers op Willem de Groot. Naast jarenlang vrijwilliger is hij met zijn bedrijf UBN Uitzendbureau ook een belangrijke sponsor van PVC. Lees meer over Willems inzet voor de club.

  Selectie PVC scoort dikke voldoende voor dit seizoen

  Voor de selectie van PVC was seizoen 22/23 een goed voetbaljaar. Onder leiding van nieuwe trainer Dennis van Dijk prolongeerde het elftal zijn plek in de 3de klasse D. Kijk op onze website voor een uitgebreid overzicht van een seizoen dat weliswaar nog niet zo sterk begon, maar zeker succesvol is afgesloten.

  Sportpark-coördinatie ondergaat wisseling

  Het bestuur van Stichting de Noordpunt heeft, met wederzijdse instemming, besloten de samenwerking met de Sportpark Coördinator die vanaf 1 januari in dienst was, te beëindigen.

  We zijn blij dat we bekend kunnen maken dat we Bert Reinders, sinds jaar en dag bestuurslid van de stichting, bereid hebben gevonden de taken van de Sportpark Coördinator op zich te nemen. Samen met de vele vrijwilligers, van wie we met name Evert moeten noemen, zal Bert ervoor zorgen dat ons mooie paviljoen goed blijft draaien! Bert zal wel uit het bestuur van de stichting treden, zodat we een bestuursvacature te vervullen hebben. Wij wensen Bert veel succes in zijn nieuwe rol en we spreken de hoop uit dat alle verenigingsleden willen bijdragen aan het steeds beter functioneren van het paviljoen en het sportpark.