• Selectie PVC scoort dikke voldoende voor dit seizoen

  Voor de selectie van PVC was seizoen 22/23 een goed voetbaljaar. Onder leiding van nieuwe trainer Dennis van Dijk prolongeerde het elftal de plek in de 3de klasse D. Een overzicht van een seizoen dat weliswaar nog niet zo sterk begon, maar zeker succesvol is afgesloten.

  Het seizoen 22/23 begon voor de selectie op zondag 7 augustus met een training onder leiding van de nieuwe trainer Dennis van Dijk en assistent-trainers Achraf Gambin, Johan van Soest en Abdel Riffi (tweede elftal).

  Na een voorbereiding van vier weken met daarin enkele oefenwedstrijden was het op dinsdag 13 september tijd voor de eerste officiële wedstrijd: een bekerduel tegen Odysseus ‘91. Dit eindigde in een 3-0 nederlaag, zoals ook de overige twee bekerwedstrijden tegen Kampong 2 (3-0) en Zwaluwen Utrecht ‘11 (6-0) verloren gingen. Dat was dus het bekerseizoen. Het elftal leek nog niet helemaal klaar voor de competitie in de zondag 3de klasse D.

  Niets te halen
  Maar op zondag 25 september begon de competitie met een thuiswedstrijd tegen Aalsmeer. Vanaf het begin hamert Dennis erop dat er bij PVC niets te halen mag zijn voor de tegenstanders en in de eerste wedstrijd is dat direct duidelijk. Het wordt een mooie 3-1 overwinning.

  De eerste seizoenshelft staat PVC zo’n beetje tussen plaats 6 en 10. Aangezien er dit en volgend seizoen sprake is van versterkte degradatie in verband met de vernieuwde voetbalpiramide, moet de club minimaal een achtste plaats behalen om niet in degradatiegevaar te komen. Nummers 12 en 13 degraderen rechtstreeks en de nummers 9-11 gaan nacompetitie spelen. De punten in deze eerste seizoenshelft worden vooral thuis behaald, dus Dennis krijgt enigszins zijn zin. De enige thuisnederlaag in deze periode is tegen de ongenaakbare koploper FC Abcoude, die dan ook zonder puntenverlies kampioen gaat worden. Daarna verliezen ze wel een keer, maar goed.

  Bubbelvoetbal en teambuilding
  In de winterstop is er een trainingsweekend in Düsseldorf. De nadruk ligt hier niet op de trainingsarbeid, maar vooral op teambuilding. Het wordt een leuk weekend in een leuke stad met goede activiteiten, zoals bubbelvoetbal. Voor wie dat niet kent: dat is voetbal waarbij elke speler in een grote ballon loopt. Dit ziet er vooral voor het publiek erg leuk uit.

  De tweede seizoenshelft begint vrij stroef en de punten worden maar moeizaam binnengeharkt. Een paar uitnederlagen en thuis gelijke spelen tegen middenmoter AFC Quick 1890 en laagvlieger SVH zijn niet goed.

  Verzekerd van 3de klasse
  Vanaf april komt de ommekeer en wordt het spel al snel beter. Er worden 7 punten uit drie wedstrijden gehaald, waarbij vooral de laatste overwinning op Voorschoten ‘97 belangrijk was. Het was een moeizame wedstrijd, waarbij een gelijkspel wellicht terecht was geweest, maar door deze overwinning werd het voor Voorschoten bijna onmogelijk om PVC nog in te halen en was de achtste plaats bijna definitief. Twee gelijke spelen tegen Amsvorde en AFC Quick 1890 en een nederlaag van Voorschoten tegen kampioen Abcoude zorgen ervoor dat PVC nog een jaar verzekerd is van spelen in de 3de klasse.

  Jonge invallers
  Voor het tweede elftal was het een moeizaam seizoen. Stond er aanvankelijk in augustus nog een volwaardige indeling op het programma, al snel werd toch duidelijk dat er niet zoveel teams zouden zijn. Veel clubs hadden kennelijk moeite om hun tweede (of derde) elftal te vullen en trokken zich al gauw terug. Dit resulteerde in een heel kleine competitie met slechts acht clubs en een herindeling na de winterstop. Wat dat betreft is de reserve 2de klasse ook niet meer wat zij geweest is. Al met al ging het met de resultaten niet slecht voor het tweede. Want met veel, vooral heel veel jonge, invallers is er toch een goed seizoen gedraaid met leuke resultaten.

  Geslaagd debuutjaar
  De conclusie van dit seizoen is dan toch wel dat er goed is gepresteerd en dat het debuutjaar van Dennis geslaagd mag worden genoemd. Bijzonder om hier nog te vermelden is het feit dat er ook bij het eerste regelmatig jeugdspelers zijn ingevallen en hun bijdrage hebben geleverd. Ook hier heeft de technische staf een goed oog voor gehad en daarmee aangetoond dat er voor de toekomst nog voldoende aanwas voor de selectie aanwezig is binnen de club.

  Op Tweede Pinksterdag (29 mei) volgt de laatste (thuis-)wedstrijd van het seizoen tegen sv Ouderkerk, waarna het seizoen wordt afgesloten met een barbecue.