• Nathalie Kazdal: Sponsor bij PVC ben je in weer en wind!

  Solliciteren namens ondernemingen

  Dat is kort gezegd wat ik doe. Ik ben aanbestedingsspecialist (ook wel tenderexpert of bidexpert genoemd). Overheden, publiekrechtelijke instellingen en sommige bedrijven zijn boven een bepaald bedrag verplicht hun opdracht tot werk of dienst in te kopen volgens de Aanbestedingswet. Ook andere (grote) bedrijven zetten regelmatig aanbestedingen uit. Als allround tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in aanbestedingen. Ik zorg dat de (zeer uitgebreide) “sollicitatie” goed aansluit op de vraag. Daarnaast coördineer ik als tendermanager teams die zich bezighouden met aanbestedingen.

  Mijn werk is te vergelijken met een potje voetbal. Wat is allemaal van belang?

  • plezier
  • (spel)regels
  • kennis, competenties en vaardigheden
  • communicatie
  • teamwork
  • beoordeling door een soort scheidsrechter(s)
  • er kan maar één winnaar zijn!

  Teamwork

  Mijn overtuiging is dat je samen verder komt. PVC is dé plek bij uitstek waar wordt samengewerkt. In de teams, maar ook door vrijwilligers bij de keuken en ontvangst, trainingen, onderhoud en in verschillende commissies. De scheidsrechters noem ik afzonderlijk, want zij zijn de reden waarom ik sponsor ben geworden. Als scheidsrechterscoördinator vind ik het belangrijk dat de scheidsrechters een team zijn. Ook al is de rol van scheidsrechter solistisch, het helpt om te weten en ervaren dat er anderen zijn die snappen hoe leuk, en soms hoe lastig, een wedstrijd fluiten is. Mensen die hetzelfde doen als jij, waarmee je kunt sparren en die je om advies kunt vragen. Als sponsor draag ik bij aan dat teamgevoel. Vorig seizoen is vanuit sponsoring kleding aangeschaft om de herkenbaarheid van de scheidsrechters te vergroten. Daarnaast is er een scholingsaanbod en zijn er regelmatig teamactiviteiten. Zo leren scheidsrechters elkaar (her)kennen, helpen zij elkaar nóg beter te worden en wordt fluiten bij PVC leuker.

  Sponsoren van een mooie club

  Net zo enthousiast als ik ben over mijn dagelijkse werk, ben ik dat over wat ik doe voor PVC. Ik vind het leuk als op een (drukke) wedstrijddag alle wedstrijden sportief verlopen. Als de sfeer op en langs het veld goed is, en als ik genoeg scheidsrechters heb die (samen) plezier hebben in wat zij doen. Mijn zoon, inmiddels ruim 10 jaar lid van PVC, is minder vaak bij PVC dan ik (en ik houd niet eens van voetbal😉). Ondernemen is kansen zien, en bepalen waarop je je energie richt. In mijn vrije tijd richt ik mijn energie graag op PVC, zodat een mooie club waar mijn gezin vaak is, nog mooier wordt. Ben jij ook ondernemer? Pak dan die kans om de plek waar jij en/of je gezin regelmatig is nog beter te maken. Het resultaat: nog veel meer speel- en sportplezier voor een heleboel leden!