•  

   

  Sportpark Marco van Basten is vanaf 1 mei 2018 op weg naar rookvrij

   

   

  Sportpark Rookvrij

   

  Sportpark Marco van Basten in Utrecht is vanaf 1 mei 2018 op weg naar rookvrij. (Mee)roken is schadelijk voor de gezondheid. Veel kinderen brengen een groot deel van hun tijd door op ons Sportpark. Daarom vraagt iedereen van Sportpark Marco van Basten aan iedereen die op het sportpark komt voortaan het sportpark rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil we met zijn allen onze kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

   

   

  Wat is er verandert op Sportpark Marco van Basten?

   

  Iedereen is en blijft welkom op ons sportpark, dus ook rokers! Wel vragen we rokers om buiten het zicht van kinderen en als het kan buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportpark, zoals langs de lijn zijn bij voorkeur rookvrij.

   

   

  Zien roken, doet roken

   

  Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken. Een rookvrij sportpark draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

   

   

  Rookvrije Generatie

   

  De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we onze opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er eigenlijk één teveel.  Laten we ernaar streven dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen zoals ons sportpark waar kinderen veel komen rookvrij maken. Dit sportpark is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportpark bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

   

   

  Informatie over Rookvrije Generatie: www.rookvrijegeneratie.nl

   

  Zie hier de brief die naar iedereen aangesloten bij het Sportpark Marco van Basten is verzonden.