• Stilstaan bij de gebeurtenis van afgelopen maandag

  Afgelopen maandag zijn we opgeschrikt door de situatie op het 24 oktober plein. De impact was heftig mede omdat het zich in onze buurt afspeelde. Doordat die avond bleek dat een actief lid van Desto een van de slachtoffers bleek te zijn, kwam een en ander nog heftiger binnen.

  Afgelopen dinsdag was ik op de herdenkingsplek waar op dat moment ook de selectie JO19-1 van Desto met hun kader aanwezig was. Het betrof hun trainer en vader van 2 van hun spelers. Dat kwam behoorlijk binnen.

  Namens het bestuur en de leden van PVC hebben wij dinsdag een blijk van medeleven aan Desto gestuurd. Dit is ook door een aantal teams gedaan die bij Desto teams in de competitie zitten. Daarnaast is er contact geweest met teams die dit weekend tegen Desto spelen om hier op een gepaste wijze aandacht aan te besteden en medeleven te tonen.

  Daarnaast willen wij teams de gelegenheid geven stil te staan bij de gebeurtenissen van afgelopen maandag als daar behoefte aan is. Wij volgen als club hierin de suggestie van de KNVB:

  'Zoals jullie naar alle waarschijnlijkheid hebben vernomen via de media of onze site, is één van onze leden afgelopen maandag bij het schietincident in Utrecht om het leven gekomen. Hij was trainer van twee jeugdteams en voetbalde zelf ook. Dit raakt ons diep in ons voetbalhart. Wellicht zijn ook mensen op jullie vereniging aangeslagen.

  Daarom willen we vanuit de KNVB alle verenigingen/teams de mogelijkheid bieden om hierbij stil te staan middels een minuut stilte voorafgaand aan de eerstvolgende wedstrijd. Indien jullie team een minuut stilte wenst, geef dit dan aan bij de tegenstander en de scheidsrechter. We hopen vanuit beide kanten op begrip voor deze eventuele keuze.'


  Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen of opmerkingen zijn laat het weten!

  Namens het bestuur van PVC, met hartelijke groet, Henri