• Toekomst van 7 tegen 7 voetbal op zondag

   

  Het zijn een paar spannende weken geweest rond het 7 tegen 7 voetbal op zondag. Een maand geleden bereikte ons via een andere vereniging het bericht dat de KNVB wilde stoppen met het 7 tegen 7 (7x7) voetbal op de zondag. Bij PVC hebben we slechts twee van deze teams, maar wel met leden die al tientallen jaren lid zijn (sommigen al meer dan 50 jaar!). Gelukkig zijn we er snel op ingesprongen en kunnen we nu melden dat 7x7 wél doorgaat! Maar buiten de KNVB om: we hebben met een aantal verenigingen samen de handen ineen geslagen en onze eigen competitie opgezet. 

  Voor degenen die dat interessant vinden, volgt hier een overzicht van wat daar allemaal bij kwam kijken de afgelopen weken…

  • 25 mei 2020
   via een andere vereniging hoorden we dat de KNVB het 7 tegen 7 (7X7) voetbal op de zondag wilde gaan stoppen. Omdat dit onverwacht was en er hoofdzakelijk ongeloof was zijn we bij de KNVB te rade gegaan of deze geruchten waar waren.
  • 1 juni
   start inschrijvingen van de teams. We hadden nog geen antwoord terug van de KNVB, maar er blijkt inderdaad dat het inschrijven van 7X7 teams op de zondag niet meer kan.
  • 2 juni
   Michel Marree, onze voorzitter en tevens leider van één van de 7X7 teams, belt met de KNVB. Na veel heen en weer gepraat waarbij het 7X7 voetbal gelijk werd gesteld aan veteranen elftallen op een heel veld en andere in onze ogen onlogische argumenten werden aangedragen, kwam het hoge woord eruit: de KNVB is definitief klaar met 7X7 voetbal op de zondag. Voor de volledigheid krijgen we nog een kopie van de mail die inderdaad op 25 mei verzonden is, maar niet naar ons.
  • BALEN!
   PVC heeft bijna 50 7X7 leden en de KNVB zet een streep door hun voetbal plezier! We kunnen ons helemaal niet herkennen in de redenering maar kunnen niet meer doen dan accepteren wat de KNVB blijkbaar al lang besloten heeft. :-(
  • AANVALSPLAN!
   We wilden dit niet zomaar laten gebeuren, dus we zijn met een groepje mensen aan de slag gegaan. Snel zijn de huidige ruim 20 7x7 teams op een lijstje gezet. Michel belt ze allemaal en 15 teams blijken zonder meer door te willen gaan met 7X7 voetbal op de zondag! Overigens: de meeste teams wisten tot het belletje van Michel ook niet dat de KNVB wilde stoppen met de 7X7 op zondag, de verbazing is dan ook vaak erg groot.

  Even zo snel draaien we een competitie in elkaar en besluiten we ook maar meteen heuse wedstrijdreglementen op schrift te stellen. Voor alle zekerheid bellen we nog een keer met de KNVB met ons verhaal dat we met zeker 15 teams door willen, maar de KNVB wil er niet aan en lijkt definitief de deur dicht te gooien.

  • 16 juni
   De meeste van de 15 clubs ontvangen tot grote verbazing bericht van de KNVB dat zij zich alsnog kunnen inschrijven voor de 7x7 competitie voor 1 jaar. Ook nu weer zijn er enkele clubs die dit bericht van de KNVB niet gekregen hebben, maar door ons ondertussen intensieve onderlinge contact is dit snel onder alle teams verspreid.
  • 17 juni
   Bellen met de KNVB! KNVB geeft aan dit bij hoge uitzondering te doen en dat dit dan daadwerkelijk het laatste jaar van 7X7 wordt. We kunnen dus nog 1 jaar bij de KNVB hiermee door, om dan alsnog volgend seizoen voor dezelfde feiten te komen te staan. De KNVB geeft ons nog tot 23 juni de tijd om in te schrijven. Wij hebben intussen al met de verenigingen die door willen afgesproken op 18 juni online samen te komen, en daarom besluiten bijna alle teams dat overleg eerst af te wachten en zichzelf nog niet in te schrijven. Twee teams kiezen inmiddels voor een alternatieve competitie en besluiten niet meer mee te gaan in de groep die wel gewoon op zondag verder wil.
  • 18 juni
   De groep van verenigingen komt online samen. Het belangrijkste doel is om het 7X7 voetbal op zondag in leven te houden, linksom of rechtsom. 

   Alle verenigingen spreken zich uit over het (wan)gedrag van de KNVB om ons om 2 voor 12 uit de competitie te gooien. Het feit dat dat dan weer op 1 voor 12 wordt teruggedraaid voor 1 seizoen is alleen nog maar meer olie op het vuur.

   Op 18 juni even na 20 uur komt het hoge woord er uit en gaan alle teams unaniem door met het opzetten van een eigen competitie voor seizoen 2020-2021 buiten de KNVB om. De teams van ‘s Graveland (3x), de Meern (2x), Kismet (2x), Nautilus, PVCV, SO Soest, Kockengen en PVC (2x) zijn het eens over de door hen samengestelde reglementen en competitierooster. 

  We gaan dus door! Het plan is gemaakt en we sluiten de volgende competitie af op 22 mei 2021 met een gezellig toernooi bij ‘s Graveland met een BBQ en de huldiging van de kampioenen van dat seizoen.

   

  Dank en hulde aan Bart Besamusca, Martin van der Kaaij, Edwin Stel en Michel Marree

   Wij gaan door!