• Veld 3 is klaar!

  Na een langdurig en soms moeizaam traject van meer dan vier jaar is het dan eindelijk zover: Veld 3 is klaar! Op 11 november heeft de gemeente Utrecht dit nieuwe veld aan ons - en vooral de buurt - opgeleverd.

  De komende weken zullen we de verlichting nog opnieuw laten inregelen. Na een een intense periode waarin door heel veel mensen en partijen is samengewerkt is er voor onze gemeente een unieke situatie ontstaan. Want met Veld 3 geven we de buurt de mogelijkheid te genieten van een heus voetbalveld en als het nodig is, kan PVC er gebruik van maken en heeft de club dus extra speelruimte voor wedstrijden en trainingen.

  Toen we in 2018 begonnen om veld 2 te vervangen en veld 3 uit te breiden, hadden we nooit kunnen bedenken dat dit zoveel werk met zich mee zou brengen. Hier kun je nog eens teruglezen hoe we de lobby zijn gestart voor het project dat de gemeente Utrecht 2(030) heeft genoemd. Na vele uren van gesprekken met allerlei instanties was het dan begin 2019 eindelijk zover dat we de vergunningen hadden om aan de verschillende verbouwingen te kunnen beginnen.

  Terwijl we nog met de verbouwing van veld 2 bezig waren, kwam het bericht al dat het aanpassen van veld 3 nog langer op zich zou laten wachten. De gemeente had namelijk even geen geld voor dit extra project. Een jaartje uitstel was toen nog het devies. Maar toen we goed en wel weer verder konden, kwam de coronapandemie. Fabrieken gingen dicht en de gemeente Utrecht moest het geld gebruiken voor andere en meer noodlijdende projecten.

  Nadat de pandemie min of meer was uitgedoofd en de leveringen weer op gang zouden komen, had de gemeente echter nog altijd wat problemen met de geldstromen. Maar in augustus van dit jaar kwam daar op bijna miraculeuze wijze verandering in. We kregen een telefoontje van de gemeente en op korte termijn konden we alles gaan regelen en de verbouwing in gang zetten. Nu, een paar maanden later, kunnen we eindelijk gaan genieten van het gerealiseerde Veld 3.

  Veel werk is verricht door tal van vrijwilligers. Binnenkort is ook de verlichting weer op orde en kunnen we hopelijk nog vele jaren verder op ons toch wel steeds mooier wordende sportpark. We willen graag iedereen die aan dit megaproject heeft meegeholpen dan ook hartelijk bedanken!