• Vrijwilliger en sponsor in het zonnetje: Willem de Groot

  Elke maand willen we op deze plek een PVC-vrijwilliger in het zonnetje zetten. In deze aflevering staan de schijnwerpers op Willem de Groot. Naast jarenlang vrijwilliger is hij met zijn bedrijf UBN Uitzendbureau ook een belangrijke sponsor van PVC. We geven hem hieronder graag het woord.

  Willem heeft een lange geschiedenis met PVC. Zijn vader was al op allerlei manieren actief binnen de club. “Hij heeft bijna alle functies wel gedaan.” Ook zijn zoon speelt al lang bij PVC. Willem zelf begon als klein jochie bij de club te voetballen. Op zijn dertiende ging hij spelen bij HMS, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: na zijn 29ste kwam hij weer terug naar PVC als keeper van het eerste team. Willem is sindsdien altijd veel betrokken geweest bij de club. Als jeugdleider en als trainer. Dat laatste heeft hij 28 jaar gedaan. Nu denkt hij mee met het bestuur en de technische staf over alles wat er leeft en speelt.

  Herinneringen voor het leven
  “Voetbal is het leukste wat er is”, aldus Willem. Het is dat hij de 60 is gepasseerd, anders zou hij graag weer in het eerste team willen spelen. “Het gevoel dat je krijgt als je samen met je maatjes in de laatste minuten van een wedstrijd een winnend doelpunt scoort, dat krijg je nergens anders.” Op een voetbalclub worden herinneringen voor het leven gemaakt. Hij vertelt over een jeugdtoernooi dat hij samen met een paar anderen organiseerde: “We zagen zulke blije kinderkoppies. Die weten daar later nog alles van.” Daarom zet hij zich ook in voor de club. Hij vindt het belangrijk dat kinderen dat hier kunnen meemaken.

  Patatje
  Ook als eigenaar van UBN Uitzendbureau draagt hij daaraan bij. “Als voetbalclub ben je natuurlijk niet rijk. Maar als je bijvoorbeeld kinderen die een dagje meegaan met het eerste ook een patatje kunt geven, dan bezorg je ze wel de tijd van hun leven.” Als sponsor van PVC zorgt hij ervoor dat zulke dingen mogelijk zijn. Voor Willem is het vanzelfsprekend om zich ook vanuit zijn bedrijf in te zetten voor de club. “Als je succesvol bent, dan wil je ook wat doen voor de samenleving. Ik vind eigenlijk dat je dat ook verplicht bent."

  Clubgevoel
  Willem vertelt dat hij het al die jaren naar zijn zin heeft gehad bij PVC. “Ik ben er bijna elke zondag. Op een gegeven moment ken je veel mensen, en dat maakt het ook leuk. Het geeft me energie om mee te helpen aan de club. Als dat niet zo zou zijn, dan zou ik het niet doen.” Hij was even bang dat de coronatijd het clubgevoel zou beïnvloeden, maar dat is niet zo gebleken: “Het is weer terug, zoals daarvoor.” Willem kijkt uit naar de vrijwilligersavond van 9 juni: “Iedereen waardeert de inzet van vrijwilligers en sponsors, ook de selectie die op die avond achter de bar staat. Daarom zijn we ook een van de mooiste clubs van Utrecht.”


  Wil je ook als PVC-vrijwilliger aan de slag? De club heeft nog voor diverse taken mensen nodig. Stuur gewoon een mailtje naar: vrijwilligers@pvcvoetbal.nl