• Vrijwilliger in het zonnetje: Kim Voordes (PVC communicatiecommissie en bestuurslid Stichting De Noordpunt)

  Periodiek zetten we op deze plek een PVC-vrijwilliger in het zonnetje. In deze aflevering staan de schijnwerpers op Kim Voordes. In het dagelijks leven is zij arbeidsrechtadvocaat. Misschien heb je haar reclamebord langs de lijn van ons hoofdveld wel eens gezien. We geven haar hieronder graag het woord.

  Kun je jezelf even kort voorstellen?
  “Nou, mijn naam is dus Kim en ik ben naast voetbalmoeder van drie PVC’ers arbeidsrechtadvocaat en trouwens ook nog sponsor bij PVC. Van dat gele bord langs de lijn van het hoofdveld met ‘ONTSLAG?’ erop. Ik heb eerder al het team van mijn zoon Pelle gesponsord. Da’s mijn oudste, die nu in de JO19-2 voetbalt. Mijn middelste dochter Manouk voetbalt bij de JO14-1. En onze jongste zoon Tobias moest daarna natuurlijk ook op voetballen – die had geen keus meer - en die speelt nu bij JO11-1. Iedereen voetbalt dus al een aantal jaren met veel plezier bij PVC. Je zou kunnen zeggen dat ze op het veld zijn opgegroeid en ik langs de lijn grijs ben geworden 😉 ”

  Wat houdt jouw vrijwilligerswerk bij PVC precies in?
  “Zo’n jaar of twee ben ik nu lid van de communicatiecommissie van PVC. Voorzitter Martine heeft mij destijds gevraagd en ik doe vooral de sociale media. Dus alle berichtjes die je ziet op Instagram en Facebook, alle snelle berichtjes met foto's, die zijn doorgaans van mij. Ik heb wel wat hulptroepen gelukkig, zoals voetbalvader Joost, die af en toe wat leuks schrijft en mede-commissielid Lieke. Daarnaast zit ik sinds september vorig jaar in het bestuur van Stichting De Noordpunt. Dat is de stichting die ons Paviljoen beheert. Daar ben ik algemeen bestuurslid, maar gezien mijn juridische achtergrond krijg ik alle juridische klusjes op mijn bord en dat vind ik ook hartstikke leuk. Allemaal heel uiteenlopend.”

  Kun je vertellen wat je er zo leuk aan vindt en waar je tegenaan loopt?
  “Wat ik heel erg leuk vind van de vrijwilligerstaken die ik doe, is dat dat je met andere vrijwilligers in contact komt met wie je anders niet zo snel in contact zou zijn gekomen. Omdat je normaal gesproken toch wel optrekt met je vaste groepjes, zoals de voetbalouders die je kent of bekenden van de school van je kinderen. Doordat je dan in een commissie gaat, leer je ook heel andere mensen kennen en ja, dat verbreedt je blikveld letterlijk en figuurlijk binnen de club en dat vind ik er heel leuk aan. En ik loop eigenlijk niet tegen zoveel dingen aan. Als je allemaal wat doet, maken vele handen licht werk en het is ook heel leuk wanneer het in een commissie of bestuur lekker loopt. En ik denk dat als iedereen doet wat bij hem of haar past, dat je dan heel veel voor elkaar kunt krijgen.”

  En wat zou je potentiële vrijwilligers willen aanraden?
  “Ik zou zeker in een commissie gaan of andere vrijwilligerstaken oppakken. Je kunt echt van alles doen. Er is voor iedereen wel iets wat past. Misschien dat je in het begin een beetje huiverig bent, dat je denkt: ik heb het al zo druk en dan ga ik nog meer doen. Maar het is hartstikke leuk. Het voegt echt iets toe aan je beleving bij PVC en het maakt de tijd dat je bij de club rondloopt, al dan niet langs de lijn, en ongeacht de taak die je hebt, veel kleurrijker en breder. Dus ik zeg: doen!”

  Wil je ook als PVC-vrijwilliger aan de slag? De club heeft nog voor diverse taken mensen nodig. Stuur gewoon een mailtje naar: vrijwilligers@pvcvoetbal.nl.