• Vrijwilliger in het zonnetje: René Sloof (barman in het Paviljoen en voormalig wedstrijdsecretaris)

  Periodiek zetten we op deze plek een PVC-vrijwilliger in het zonnetje. In deze aflevering staan de schijnwerpers op René Sloof (61). In het dagelijks leven is hij taxichauffeur, maar op de vrijdagavond en de zondag is hij steevast achter de bar te vinden in onze gezellige kantine. We geven hem hieronder graag het woord.

  Wat houdt jouw vrijwilligerswerk bij PVC precies in en hoe lang doe je dit al?
  “Op de vrijdagavond en op de zondag sta ik achter de bar, samen met Henk en Evert. Op zondag zijn er natuurlijk wedstrijden en op vrijdagavond zijn we eigenlijk een beetje in dienst van Stichting De Noordpunt. Maar natuurlijk zijn er dan wel ook voetballers die trainen en soms is er ook een wedstrijd. Op zondag verzorgen we in ieder geval de lunch voor het eerste en ik zorg ervoor dat de keuken helemaal op orde is voor de middagdienst. En verder natuurlijk gewoon de mensen bedienen en zorgen dat er thee is voor de teams. Eerder deed ik het wedstrijdsecretariaat van de senioren. Maar op een gegeven moment stop je daar ook weer een keertje mee natuurlijk. En hoe lang zit ik al bij PVC? Ik denk dat ik zeker al zo’n twintig jaar bij PVC rondloop. Misschien zelfs wel langer. Ik ben nu 61 en voetbal niet meer, want ik ben ook zzp’er en dan is de kans op blessures waardoor je niet kunt werken natuurlijk een stuk groter. Uiteindelijk ben ik via de carnaval bij de club gekomen.”

  Kun je vertellen wat je er zo leuk aan vindt en waar je tegenaan loopt?
  “Het is hartstikke leuk om de mensen te bedienen en een hapje en een drankje te verzorgen op de manier waarop we dat doen. Ook vind ik het altijd gezellig met de voetballers. Je hebt echt het gevoel dat je erbij hoort door hoe zij zich opstellen. Waar we tegenaan lopen, is dat we eigenlijk niet genoeg personeel hebben waardoor ook veel via de teams loopt. En die staan hier eigenlijk niet zo om te springen. Dus dan loop je er wel eens tegenaan dat iemand niet op komt dagen. En je kunt mensen natuurlijk niet dwingen, maar je wil wel zorgen dat iedereen wat te drinken krijgt.”

  Wat zou je potentiële PVC-vrijwilligers willen meegeven?
  Iedereen die betrokken is bij PVC moet beseffen dat de club zonder vrijwilligers niet kan bestaan. Als iedereen maar denkt: het komt vanzelf, dan gaat de vereniging daar op den duur aan stuk. Je kunt namelijk niet alles betalen en alleen al die bardiensten zijn heel belangrijk voor de club, want daar komt best een aardig inkomen uit voor PVC. We kunnen het echt niet alleen met de contributie behappen." 

  Wil je ook als PVC-vrijwilliger aan de slag? De club heeft nog voor diverse taken mensen nodig. Stuur gewoon een mailtje naar: vrijwilligers@pvcvoetbal.nl.